Isınmayan ellerin sırrı çözüldü!

Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen, el ve ayakların sürekli üşümesinin nedeni 'kan damarlarındaki daralma' olduğu belirtildi.İngiliz internet sitesi Daily Mail'de yer alan habere göre kılcal damarların gerçekleştirdiği mikrosirkülasyon sayesin

Isınmayan ellerin sırrı çözüldü!

Erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen, el ve ayakların sürekli üşümesinin nedeni 'kan damarlarındaki daralma' olduğu belirtildi.

İngiliz internet sitesi Daily Mail'de yer alan habere göre kılcal damarların gerçekleştirdiği mikrosirkülasyon sayesinde deri sıcak kalıyor. Ancak vücut herhangi bir soğukla karşılaştığı anda, kılcal damarları adeta "kapatıyor" ve kalp, akciğer gibi yaşamsal iç organları ısıtmak için çalışmaya başlıyor.
 
Bu sürece tıpta 'kan damarlarındaki daralma' deniyor. Soğukta kaldığımızda kol ve bacaklara, dakikada ortalama 0.02 litre daha az kan pompalanıyor. Bu bazen 2 ya da üç litre de olabiliyor. Yani vücut sıcaklığını önemli ölçüde etkileyecek bir miktar. Soğuk havalarda el ve ayakların vücuttaki en soğuk yer olmasının hatta bazen morarmasının sebebinin de bu olduğu belirtiliyor.
Anahtar Kelimeler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık