İnternet üzerinden esrarlı çay satışı

Türkiye’de içecek reyonunda yasaklanan Kenevirli Soğuk Çay, internet üzerinden tekrar satılmaya başlandı.

İnternet üzerinden esrarlı çay satışı
Haber : Şükrü Üçüncü
Haber61 – Haber Servisi – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir süre önce Trabzon’da yapmış olduğu açıklamada uyuşturucu satıcılarını teröristlere benzetti. Açıklamasının ardından Bakan Soylu, polislerin uyuşturucu ile mücadele de daha etkin olmaları gerektiğini vurgulamasının ardından Türkiye genelinde polis ekipleri art arda başarılı operasyonlar gerçekleştirdi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü de (EGM) uyuşturucu ile mücadele de daha etkin ola bilmek için Kaçakçılık ve Organize Suçlar İle Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) bünyesinde bulunan Narkotik Büro Amirliğini, daire başkanlığı seviyesine yükseltti. Uyuşturucu İle Mücadele Daire Başkanlığı (UMD) kurulmasının ardından 81 İl Emniyet Müdürlüğünde Uyuşturucu Şube Müdürlükleri kuruldu.
 
Emniyet Güçlerinin  ve İçişleri Bakanlığının bu denli hassas duruşuna ise; Türkiye’de bir süre önce satışı yasaklanan ve internet üzerinden kontrolsüz satılan bir içecek adeta balta vurdu. Kenevirli Soğuk Çay adı altında satılan içeceğin ambleminde ise; buz içerisinde Esrar yaprakları bulunmakta. Uzmanlara göre; “içecek kenevir aromalı, uyuşturucu zararı bulunmamakta.”bilgisine yer veriliyor.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Gıda ve Kontrol Müdürlüğü .2016 yılı 11. Ayında “ söz konusu ürün ve bileşen listesinde Bakanlığımız “Bitki Listesi” ne göre gıda amaçlı kullanımına izin verilen kenevir tohumu yer almasına rağmen ürünün etiketinde “Hint Keneviri” bitkisinin görselinin yer aldığı ve/veya “kenevir” içeriğinin vurgulandığı benzer ürünlerin , Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 58. Maddesi kapsamında toplatılması ve piyasa arzına izin verilmemesi” yönünde karar alarak malzemenin satışını durdurdu.
 
Bakanlığın bu karar ile satışının durdurulmasının ardından ise; bazı uyanıklar internet üzerinden satışa devam ettiği gözlemlendi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler