İnfertilite Tedavisinde ‘KALSİYUM İYONOFOR’

Jin. Op. Dr. Kenan Topçuoğlu çocuk sahibi olabilmenin yolu olan tüp bebek ve başarılı yöntemlerinden biri olan kalsiyum iyonofor hakkında açıklamalarda bulundu. Kalsiyum İyonofor kullanımı; ciddi erkek  infertilitesinde (çocuk sahibi olamama) gebelik oran

İnfertilite Tedavisinde ‘KALSİYUM İYONOFOR’

Jin. Op. Dr. Kenan Topçuoğlu çocuk sahibi olabilmenin yolu olan tüp bebek ve başarılı yöntemlerinden biri olan kalsiyum iyonofor hakkında açıklamalarda bulundu.

 Kalsiyum İyonofor kullanımı; ciddi erkek  infertilitesinde (çocuk sahibi olamama) gebelik oranlarını ve fertilizasyonu (döllenmeyi) arttırıyor.

Kalsiyum iyonofor Tüm dünyada olduğu gibi son yıllarda  ülkemizde de giderek artmakta olan erkeğe bağlı infertilite (çocuk sahibi olamama) sorunlarının tedavisinde başarılı  bir yöntem olarak kabul görmektedir.

Şiddetli erkek infertilitesi diye adlandırdığımız spermlerdeki ileri derecede sayı, hareket ve yapısal bozukluklarda;  azospermi yani sperm analizinde hiç sperm bulunmaması durumlarında ve kriptozoospermi diye adlandırdığımız durumlarda çocuk sahibi olabilmenin yolu, üreme teknikleri yani tüp bebek yöntemidir. Ancak bu gibi durumlarda uygulanan mikroenjeksiyon yöntemi yani spermle (erkek üreme hücresi) yumurtanın (dişi üreme hücresi) döllenmesi  gerçekleşemeyebilmektedir.

Döllenme (fertilizasyon) başarısızlığı dediğimiz bu durumun en önemli sebeplerinden biri olan yumurta aktivasyonunun gerçekleşememesinin çözümüne son yıllarda geliştirilen ve uygulamaya başlanılan “kalsiyum iyonofor” denilen yöntemle çare bulmak mümkün olabilmektedir. Tüp bebek tedavisi esnasında mikroenjeksiyon uygulanan yumurtaların bir süre kalsiyum iyonofor içeren kimyasal sıvı içerisinde tutularak yumurta aktivasyonu sağlanmakta ve bu yöntemle yüzde 50’ye yakın daha fazla fertilizasyon (döllenme) ve gebelik oranları elde edilebilmektedir. Bu yöntem özellikle azospermi ve şiddetli erkek infertilitesi olgularında çocuk isteği sorununu aşmada başarılı sonuçlar vermektedir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık