İmperial hastanesinden bir ilk

Trabzon Özel İmperial Hastanesi'nde, laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatıyla bir hasta sağlığına kavuşturuldu.Üroloji uzmanları Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Op.Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından Karadeniz bölgesinde ilk defa 69 yaşında bir hastaya uygulanan l

İmperial hastanesinden bir ilk

Trabzon Özel İmperial Hastanesi'nde, laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatıyla bir hasta sağlığına kavuşturuldu.

Üroloji uzmanları Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Op.Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından Karadeniz bölgesinde ilk defa 69 yaşında bir hastaya uygulanan laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Yüksek tansiyon şikayetiyle yıllardır tansiyon ilaçları kullanan Enise Özaydın (69) adlı hasta, sol böğür ağrısı şikayeti ile Özel İmperial Hastanesi üroloji polikliniğine başvurdu. Üroloji uzmanı Op.Dr. Ekrem Sağlam tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucu Özaydın'ın ameliyata alınmasına karar verilirken bölgede ilk defa uygulanan laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatı sayesinde hasta sağlığına kavuştu ve tansiyonları normale döndü.

Ameliyatı gerçekleştiren Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanları Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Op.Dr. Ömer Fatih Çelik, laparoskopik radikal nefrektomi ameliyatının bölgede ilk defa yapıldığını belirterek ameliyat hakkında bilgi verdi.
Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Op.Dr. Ömer Fatih Çelik, laparoskopik radikal nefrektomi, böbreğin çevre dokularla beraber bütününün çıkartılmasında kullanılan minimal invaziv (az travmaya yol açan) tedavi olduğunu belirtti. Doktorlar ayrıca şu bilgiyi verdi: "Açık cerrahidekinin aksine, laparoskopik cerrahide büyük cerrahi kesi yok. Sadece ufak giriş delikleri açılarak (4 adet, 5-10 milimetrelik), bu deliklerden yerleştirilen borulardan içeri gönderilen teleskop ve uzun ince cerrahi aletleriyle cerrahi işlem
tamamlanır."

Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Op.Dr. Ömer Fatih Çelik, ameliyat bölgesinin iyi aydınlatılması, modern optik sistemleri, görüntünün büyütülmesi, tek ameliyat görüntüsü ve ince nazik ameliyat aletlerinin kullanılması nedeniyle Laparoskopik Radikal Nefrektomi daha az kan kaybı ile kontrollü ve etkin bir cerrahi performansını hastaya sunduğunu bildirdi.
Bu yöntemle gerçekleştirilen ameliyatların hasta için bir çok avantajı olduğunu belirten Op.Dr. Ömer Fatih Çelik, şöyle konuştu: "Laparoskopik cerrahide büyük bir yara yerine birkaç mini kesi olması ameliyat sonrası ağrıyı azaltır, iyileşme dönemini kısaltır ve günlük hayata dönüşü hızlandırır. Ayrıca açık cerrahideki geniş ameliyat kesilerine göre estetik açıdan bir problem yaşanmamakta ve kesilen yerin sonradan fıtıklaşması gibi bir sorun olmamaktadır."

Başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Enise Özaydın, başta doktorları Op.Dr. Ekrem Sağlam ve Op. Dr. Ömer Fatih Çelik olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler