İmperial hastanesinden bir ilk daha

Trabzon İmperial Hastanesi göz Kliniği bölgede ilklere imza imza atmaya devam ediyor.

İmperial hastanesinden bir ilk daha
Trabzon İmperial Hastanesi göz Kliniği bölgede ilklere imza imza atmaya devam ediyor. Keratokonus hastalığında femtosaniye, destekli halka ve çapraz bağlama tedavisi İmperial Hastanesi göz kliniğinde başarı ile gerçekleştirildi.
Gözün kornea tabakasının bir hastalığı olan ve ilerleyerek görmede ciddi eksikliğe neden olan keratokonus hastalığının tedavisinde bölgemizde yine bir ilke İmperial Hastanesi’nde imza atıldı. İmperial hastanesi göz kliniği Trabzon’da tek olan çapraz bağlama tedavisini de ekleyerek bölgede ilk olmayı başardı.
İmperial hastanesi göz kliniğinde4 yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. ‘’Yıllardır şehrimizde keratokonusun durdurucu tedavisini uygulayan tek hastaneyiz. Fakat görmeyi arttırmak konusunda çok önemli bir yeri olan halka tedavisi bölgemizde hiçbir yerde uygulanmamaktaydı. Bu zor işlemi sahip olduğumuz femtosaniye lazer sistemi ile çok kısa sürede ve kolaylıkla gerçekleştirebildik. Bu uyguladığımız   tedavi yöntemi ile birlikte keratokonus hastalığında uygulanan tüm tedavi seçeneklerini uygulama imkanına sahip olduk. Bu teknoloji son sistem olup Türkiye’de sayılı kliniklerde mevcut olan bir uygulamadır.’’ Keratokonus hastalığı hakkında verilen bilgide ise ‘’Keratokonus hastalığı gözün kornea tabakasını tutarak korneanın öne doğru sivrileşmesine sebep olmakta ve görmede gözlükle dahi artmayan görme kaybına sebep olmaktadır. Bu hastalık bölgemizde de oldukça sık olarak görülmesine rağmen zaman zaman teşhiste gecikme olmakta ya ad hastalar tedavisi olmadığı düşüncesine sahip olarak ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu konuda gerek durdurma tedavisi gerekse görmeyi arttırıcı tedaviler vardır. Bu hastalık genç yaş grubunun hastalığı olup özellikle miyop astigmat ve alerjisi olan kişilerde daha sıklıkla görülmektedir. Göz numaralarında kısa sürede sık artışlar olan yada gözlükle görmesi tama çıkmayan hastalıkların bu konuda detaylı muayeneden geçirilerek keratokonus  hastalığı için mutlaka muayene olmaları gerekmektedir.’’ Denildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık