İlk ameliyatlarını simülasyon'da

 Hacettepe Üniversitesi'nin hayata geçirmeye hazırlandığı yeni uygulama ile tıp öğrencileri ilk ameliyatlarını kurulacak olan simülasyon merkezinde gerçekleştirecek. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok ülkede kullanılmaya başlayan uygulamayla dokt

İlk ameliyatlarını simülasyon'da

 

Hacettepe Üniversitesi'nin hayata geçirmeye hazırlandığı yeni uygulama ile tıp öğrencileri ilk ameliyatlarını kurulacak olan simülasyon merkezinde gerçekleştirecek. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir çok ülkede kullanılmaya başlayan uygulamayla doktor adayları, canlı gibi reaksiyon veren birtakım simülasyon maketleri üzerinden eğitim alıyor. 

Uygulamanın bir benzerini hayata geçirmek isteyen üniversite, Ankara'daki diğer tıp fakülteleri ile birlikte dünya çapında bir simülasyon merkezi kurmayı hedefliyor. Kurulacak olan simülasyon merkezinde öğrenciler çeşitli ameliyatları bilgisayarda yapacak. Bilgisayar, öğrencilere hatalarını söyleyerek puanlamada bulunacak. Yeterli puana ulaşabilen öğrenciler gerçek hasta üzerinde eğitim almaya hak kazanacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık