İlçeye inen ayı ilgi odağı oldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesine her gece inip çöpte yiyecek arayan yavru ayı, halkın ve turistlerin ilgi odağı oldu. İlçenin Cıbıltepe Kayak Merkezi Oteller mevkisine her akşam gelerek, çöp konteynerlerinde yiyecek arayan ayı yavrusu, bulduğu yiyecekleri yedik

İlçeye inen ayı ilgi odağı oldu
Kars'ın Sarıkamış ilçesine her gece inip çöpte yiyecek arayan yavru ayı, halkın ve turistlerin ilgi odağı oldu.
 
İlçenin Cıbıltepe Kayak Merkezi Oteller mevkisine her akşam gelerek, çöp konteynerlerinde yiyecek arayan ayı yavrusu, bulduğu yiyecekleri yedikten sonra ormanlık alana dönüyor. 
 
Şirin hareketleriyle ilçe halkının sempatisini kazanan yavru ayıyı görüntülemek isteyen turistler de her gece fotoğraf makineleriyle dışarıda bekliyor. 
 
Merkezdeki otelin müdürü Kemal Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yavru ayının bölgeye alıştığını, kimseye zarar vermediğini söyledi.
 
Yavru ayının ormanda aç kaldığı için oteller bölgesine gelerek yiyecek arayışına girdiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:
 
"Yavru ayıyı çok sevdik, onun için çöp konteynerine ekmek ve yiyecek bırakıyoruz. Yavru ayıda karanlıkta gelip karnını doyuruyor. Bu arada otelde kalan müşterilerimizde cep telefonlarıyla video ve fotoğraf çekiyorlar. Bazen ayının çok yakınına gittiklerinde uyarıyoruz. Rahatsız etmemelerini söylüyoruz. Çünkü onlar doğanın bir parçası, onları korumak hepimizin görevidir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler