İlaçta yeni dönem başladı

İlaç takip sistemi ''karekod'' uygulamasının ilk gününün pazara denk gelmesi nedeniyle, başkentteki nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşanmadı.Uygulamanın, nöbetçi eczaneler dışındaki eczanelerin kapalı olduğu pazar günü başlamasından dolayı hastaların ilaç t

İlaçta yeni dönem başladı

İlaç takip sistemi ''karekod'' uygulamasının ilk gününün pazara denk gelmesi nedeniyle, başkentteki nöbetçi eczanelerde yoğunluk yaşanmadı.

Uygulamanın, nöbetçi eczaneler dışındaki eczanelerin kapalı olduğu pazar günü başlamasından dolayı hastaların ilaç temininde sıkıntı yaşamadıkları gözlendi.
Başkentte bugün nöbetçi olan bir eczanenin çalışanı Nesimi Sertürk, sisteme hazırlıksız yakalandıklarını ve yarın yaşanacak yoğunluğu kestiremediklerini belirterek, ''Aslında bu, firmaların kabahati. Zamanında ilaç firmaları tarafından yapılacaktı bunlar. Ama firmalar hala barkod uygulamasını bile yapamadılar'' dedi.Bir diğer nöbetçi eczane çalışanı Hamit Karaoluk da bugün için endişe duydukları problemlerin yaşanmadığını söyledi.Yarın sistemde yoğunluk yaşanacağını tahmin ettiklerini dile getiren Karaoluk, ''Daha önceki sistem değişliklerinde onu yaşadık. Bütün Türkiye sisteme girince, sistem anında çöküyor'' diye konuştu

'Karekod'' uygulamasının ilaçların takibi açısından önemli olduğunu anlatan Karaoluk, işlem yapılan bir ilaca yeniden işlem yapılamasının, bu anlamda önemli olduğunu belirtti.İlaçların çoğunluğunun sistemde kayıtlı olmadığını ifade eden Karaoluk, bu yüzden zaman zaman hastalarla sorun yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık