İftarda çorbayı sona bırakın

Dr. Fevzi Özgönül, iftar yaparken çorbanın sona bırakılması gerektiğini, bunun nedeninin de katı bir malzemeyi sıvı dolu bir tencereye koyarak eritmenin zor olduğunu fakat ezilmiş bir malzemeye yavaş yavaş sıvı ilave edilirse o maddenin daha rahat eritile

İftarda çorbayı sona bırakın

Dr. Fevzi Özgönül, iftar yaparken çorbanın sona bırakılması gerektiğini, bunun nedeninin de katı bir malzemeyi sıvı dolu bir tencereye koyarak eritmenin zor olduğunu fakat ezilmiş bir malzemeye yavaş yavaş sıvı ilave edilirse o maddenin daha rahat eritilebileceğini kaydetti.

Dr. Özgönül; "İftarınızı 1-2 zeytin, hurma, ceviz ve 1 bardak su ile açtıktan sonra en az 5 dakika ara verin. Bu esnada imkanınız varsa namaz kılın. Ana yemek olarak etli bir yemeği tercih edin ve sırası ile sebze, salata, meyve yiyin. Yediğinizin miktarı önemli değil önemli olan iyice doymanız. İlk 3 gün az miktarda pide veya ekmek yiyebilirsiniz fakat her gün miktarını azaltın ve bunun yerine çiğ badem veya cevizi tercih edin. Çorbayı en sona saklayın ve sindirim sisteminizi çorba ile mühürleyin. Bunun nedenini ise; yemek yerken yediğimiz her lokmanın sindirim sistemimiz tarafında sindirilmek zorunda olduğu. Biyoloji dersinde sindirim konusunda öğrenilen ilk şey sindirimin ağızdan başladığıdır. Bu nedenle lokmalarımızı iyice çiğnemeliyiz ki daha kolay sindirilsin, midemize daha az iş düşsün. 

Son yenen çorba mideyi rahatlatır

Sindirimi sağlayan ve yediklerimizin iyice öğütülmesine yardımcı olan ikinci organımız da midemizdir. Midemizi derin bir tencere olarak düşünelim yediklerimiz de pişirmek üzere içerisine koyduğumuz malzemeler olsun. Yemek yapan hanımlar çok iyi bilir. Katı bir malzemeyi sıvı dolu bir tencereye koyarsak onu eritmek zor olur. Fakat ezilmiş bir malzemeye yavaş yavaş sıvı ilave edersek daha rahat eritiriz. Bu nedenle eğer çorbayı önce içer midemizi  çorba ile doldurursak sonrasında tükettiğimiz katı yemek lokmalarını sindirmek zor olur .Ama önce katı yemek lokmalarını yiyip sonra üzerine sıvı olan çorbayı içersek midemiz daha rahat sindirir ve biz de yemekten sonra hissettiğimiz şişkinlik şikayetlerini hissetmeyiz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık