Horlamanın iyi bir yönü çıktı

Uyku apnesi genellikle horlayanlarda görülüyor ve solunumun kısa süreli durması olarak tanımlanıyor.Kilo alma ile uyku apnesi arasındaki bağlantıyı araştıran California Üniversitesi bilim adamları, 212 hasta üzerinde yaptıkları araştırmada, uykuda yakılan

Horlamanın iyi bir yönü çıktı

Uyku apnesi genellikle horlayanlarda görülüyor ve solunumun kısa süreli durması olarak tanımlanıyor.

Kilo alma ile uyku apnesi arasındaki bağlantıyı araştıran California Üniversitesi bilim adamları, 212 hasta üzerinde yaptıkları araştırmada, uykuda yakılan kalori miktarını ölçtüler.

Araştırma sonucunda, ağır uyku apnesi problemi olanların günde 1999 kalori, hafif derecede rahatsızlığı bulunanların ise 1626 kalori harcadıkları belirlendi. Aradaki farkın, 30 dakikalık bir egzersizde harcanana eşit olduğu belirtildi.

Dr. Eric Kezirian başkanlığındaki araştırmacılar, bunun sebebinin, çok horlayanların uyku kalitesinin düşmesine cevap veren sinir sisteminin enerji harcaması olabileceğini kaydettiler.

John Radcliffe hastanesinden Prof. John Stradling de, uyku apnesi olan kişilerin gece daha fazla kalori yakmalarının sebebinin, derin uykuda geçirdikleri zamanın daha az olması, nefes almaya çalışırken daha fazla enerji harcamaları ve uykunun solunum problemi yüzünden kesilmesi üzerine vücudun adrenalin salgılaması olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler