Her yaşta sağlıklı yaşam

Günümüz insanının sağlıklı bir yaşam sürme adına egzersiz yapma için doldurdukları spor salonlarında gelişigüzel hareketlerin zaman zaman yarardan çok zarar getirebileceği de ifade ediliyor. Uzmanlar, egzersizin hem yaşlanmayı geciktirmede, hem formu koru

Her yaşta sağlıklı yaşam

Günümüz insanının sağlıklı bir yaşam sürme adına egzersiz yapma için doldurdukları spor salonlarında gelişigüzel hareketlerin zaman zaman yarardan çok zarar getirebileceği de ifade ediliyor.

Uzmanlar, egzersizin hem yaşlanmayı geciktirmede, hem formu korumada ve obezite tedavisinde, hem de özellikle kalp damar rahatsızlıkları başta olmak üzere, hipertansiyon, diyabet, artrit, osteoporoz, kan yağlarının yükselmesi, depresyon, kanser vb. hastalıklara karşı bizi korumakta ve tedavilerinde önemli oranda destek sağladığına dikkat çekerek, egzersizin diyet bile birlikte uygulandığında egzersizin daha fazla kilo kaybı yaptığını işaret ettiler.

Uzmanlar, hem diyet, hem de egzersiz programının bilimsel tespitler yapılarak kişiye özel olması gerektiğini belirterek. “Herkes için aynı, ortak ya da benzer diyet ve egzersizi uygulamaya kalktığınızda, hem uygulanabilirlik açısından birçok sorunla karşılaşabilir, hem de gerçek ihtiyacınıza uygun olmayan şeylerle kendinizi beslemeye kalkışabilirsiniz. Önemli olan diğer bir konu, egzersiz ve diyet yaparken hızlı kilo kaybından kaçınmalı, yavaş kilo verme hedeflenmeli, diyette karbonhidrat değil yağ sınırlandırılmalı. Hızlı kilo verilirse yağ dokusu değil, su ve kas dokusu kayba uğrar. Egzersiz ve diyet programlarında hedef yağ dokusundaki kayıptır, kesinlikle kas ve su kitlesindeki kayıplar istenilmemektedir” uyarısında bulundular. 

Uzman kontrolünde Tanita BC 418 vücut yağ analiz cihazı, diyet ve egzersizle kaybedilen kilo miktarının nereden olduğunu tespit ederek, iştirakçileri buna göre yönlendirme yapıyorlar. Ayrıca bu cihaz ile kişi bazal metabolizma hızını, vücudundaki su miktarını, vücudundaki yağ miktarını bölgesel olarak (kol-bacak, karın kalça) görebilmekte ve diyet ve egzersiz ile vücudunda meydana gelen değişimi takip edebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık