Havuz Suyu Gözlere zararlı

Özellikle yeterince temizlenmeyip klorlanmayan kalabalık havuzlar mikrop yuvası haline geliyor. Bahçelievler Medicana Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Kıral da mikroplu havuzların gözlerde 'havuz konjoktiviti' denilen mikroplara bağlı göz nezl

Havuz Suyu Gözlere zararlı

Özellikle yeterince temizlenmeyip klorlanmayan kalabalık havuzlar mikrop yuvası haline geliyor. Bahçelievler Medicana Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Kıral da mikroplu havuzların gözlerde 'havuz konjoktiviti' denilen mikroplara bağlı göz nezlesine yol açtığını belirtiyor.

 Göz nezlesi; sulanma, çapaklanma, kızarıklık, batma, yanma ve rahat görememe gibi şikayetlerle kendini gösteriyor. Konjonktivit'i 'Gözün beyaz tabakasını ve göz kapaklarının iç yüzeyini döşeyen ince saydam bir tabaka' olarak açıklayan Dr. Kıral rahatsızlığın bu tabakanın iltihaplanmasıyla ortaya çıktığını ifade ediyor.

GÖZLERDE YARA OLUŞUYOR
Havuz konjonktivitinin tedavisinde çeşitli göz damlaları kullanılıyor. Daha çok çocukların havuz konjonktivitine eğilimli olduğunu belirten Dr. Atilla Kıral 'Hastalık tedavi edilmezse gözde yara oluşumuna ve zararlı sonuçlara yol açar' diyor. Havuzdan çıktıktan sonra birçok kişinin gözleri kızarır. Deniz suyu da gözlerde kızarıklık yapar.

Ancak havuzda kirliliğinin yol açtığı göz rahatsızlıkları olasılığı daha fazladır. Ayrıca eğer havuz suyu fazla klorlanmışsa gözleri, genzi ve burun içini yakar. Gözlerde alerjik kızarıklıklar ortaya çıkar. Alerjik göz rahatsızlıklarına karşı korunmak için çok klorlu havuzlarda ve çok tuzlu denizlerde suyun içinde gözleri açmamak gerekiyor.

KESİNLİKLE LENSLE SUYA GİRMEYİN
Kontakt lens kullananları, 'Kesinlikle lensle havuz veya denize girmeyin' diye uyaran Dr. Kıral 'Mikrop bulaşmış lensin takılmaya devam edilmesi gözde konjonktivit, keratit gibi iltihaplanmalara yol açarak zarar verebilir' diye konuşuyor.

ALERJİK BÜNYELER
Alerjik bünyeli kişiler havuz temizliğinde kullanılan ilaçlardan daha çok etkileniyor ve bu kişilerin gözlerinde alerjik konjonktivit ortaya çıkıyor. Alerjik konjonktivitlerde en belirgin şikayet kaşıntı ve kızarıklıktır. Mikrobik olanda ise hasta çapaklanmadan şikayet eder

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler