Hastanelerde hayat durdu!

Türkiye genelinde on binlerce sağlık çalışanı "Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti" talebiyle greve gitti Türkiye genelinde on binlerce sağlık çalışanı "Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti" talebiyle g

Hastanelerde hayat durdu!

Türkiye genelinde on binlerce sağlık çalışanı "Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti" talebiyle greve gitti Türkiye genelinde on binlerce sağlık çalışanı "Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti" talebiyle greve gitti. Bugün ve yarın uygulanacak olan grev için Hastane önlerinde toplanarak iş bırakma eylemi gerçekleştiren sağlıkçılar, aciller dışında sağlık hizmeti sunmayacak.

Sağlık çalışanları saat 08. 00'dan itibaren "GöREV" etkinliğini gerçekleştirmek üzere hastane önlerinde toplanmaya başladı. Ellerinde "Performans değil, güvenceli ücret", "Sağlık Bakanlığı üniversitelerden elini çek", "Sağlıkta performans hasta ediyor", "Pes, bilim hiç bu kadar değersizleştirilmemişti" yazılı dövizler taşıyan doktorlar grev için vatandaşlara da destek olmaları çağrısında bulundu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) öncülüğünde 19-20 Nisan tarihleri arasında "Sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve sağlık hizmetinin nitelikli verilmesi" için sağlık emekçileri hizmet vermeyerek greve gitti. Talepleri arasında iş güvencesi, insanca yaşamak ve emekliliklerine yansıyacak temel ücret, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı ile herkese eşit, ücretsiz, nitelikli sağlık hizmeti konularının yer aldığı sağlık çalışanları bugün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi uyguluyor. Grev tarihlerinde sağlıkçılar hasta bakmayacak, randevu vermeyecek ve sadece acil hastalara bakacak.

-ACİL HASTALARIN TIBBİ ZARAR GÖRMEMELERİ İÇİN ÖZEL GAYRET GÖSTERİLECEK-

Tüm hekimler ve sağlık çalışanları, her zaman olduğu gibi eylem süresince de her yaştaki acil hastaların tıbbi zarar görmemeleri için özel gayret gösterecek. Bu amaçla, Birinci basamak sağlık hizmeti sunan birimler dahil olmak üzere, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacak. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecek. Acil hizmetin verilebilmesi için sağlık kuruluşlarının acillerine ulaşımın istemeyerek de olsa engellenmemesi amacıyla (aciller önünde uygunsuz toplanma, yürüyüşler nedeniyle trafik akışında sıkıntıya yol açma ve acil hasta getiren araçların gelişini zorlaştırma/olanaksızlaştırma gibi durumlara izin verilmeyecek) önlemler alınacak. Yoğun bakım hastalarının -eylem nedeniyle- tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecek. Hamilelerin, diyaliz hastalarının ve kanserli hastaların hizmetleri yukarıdaki uyarılar çerçevesinde yerine getirilecek. Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri, vb. ) olduğu gibi servislerde hazır bulunacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler