Hastalar artık il il dolaşmayacak

Yaşlı nüfusla, iş ve trafik kazalarının artması fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine ihtiyacı katladı.1 ildeki hastaneler yetersiz kalınca Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 21 ilde 26 yeni hastane açmaya hazırlanıyor. Artan yaşlı nüfusa bağ

Hastalar artık il il dolaşmayacak

Yaşlı nüfusla, iş ve trafik kazalarının artması fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine ihtiyacı katladı.

1 ildeki hastaneler yetersiz kalınca Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık 21 ilde 26 yeni hastane açmaya hazırlanıyor.
 
Artan yaşlı nüfusa bağlı olarak fizik tedavi merkezlerinde yaşanan yoğunluk Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, ülke genelinde toplam 4 bin 400 yatak kapasiteli 26 yeni fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inşa etme kararı aldı. Türkiye'de gelecek 30 yılda yaşlı nüfus oranının 2-3 kat artacağı öngörülüyor.
 
Nüfus yapısının yanı sıra trafik ve iş kazalarının da artması fizik tedavi ve rehabilitasyon (FTR) hizmetlerine ihtiyacı arttırdı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yeni FTR hastaneleri yapma kararı aldı.
 
TÜRKİYE'DE 12 HASTANE VAR
 
Şu anda bakanlığa bağlı Ankara, Bolu, Bursa Giresun İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kütahya, Nevşehir, Samsun ve Trabzon'da 12 fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi bulunuyor. Bu hastaneler bin 739 yatakla hizmet veriyor. Hastane kapasitelerinin yetersiz kalması üzerine Sağlık Bakanlığı, yeni projeleri gündemine aldı.
 
Buna göre İstanbul'a 5, Ankara'ya 2, İzmir, Bursa, Kayseri, Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Malatya, Samsun, Van, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mersin, Sivas, Şanlıurfa'ya 1'er yeni hastane yapacak. Böylece Türkiye genelinde toplam 4.400 yatak kapasiteli 26 fizik tedavi hastanesi kazandırılacak.
 
Hastalar il il dolaşmayacak
 
Yapılması planlanan sağlık tesislerinde hastaların bulunduğu yerde ya da bölgesinde tedavi ve rehabilitasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Böylece hem hastaların hizmete erişim imkanlarının arttırılması hem de büyük şehirlerdeki hastanelere yığılmaların önlenmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler