Hamilelere Sıcak Hava Uyarısı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın etkisiyle vücudun susuz kalmasının, hamilelerde erken doğuma neden olabileceği bildirildi.AA muhabirine açıklama yapan Üsküdar Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Saygın Mic

Hamilelere Sıcak Hava Uyarısı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın etkisiyle vücudun susuz kalmasının, hamilelerde erken doğuma neden olabileceği bildirildi.

AA muhabirine açıklama yapan Üsküdar Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Saygın Micozkadıoğlu, hamilelerin, özellikle sıcaklığın arttığı günlerde her zamankinden daha fazla su tüketmesi gerektiğine dikkati çekti.
Vücutta sıvı kaybına yol açan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasını öneren Micozkadıoğlu, gün içerisinde mutlaka en az 8-10 bardak su içilmesi ve bunun yanı sıra limonata ve taze meyve suları tüketilmesi önerisinde bulundu.

Hamilelerin, güneşin zararlı etkilerinden korunmak için 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkmamaları uyarısında bulunan Micozkadıoğlu, ''Geniş şapka takılmalı ve mutlaka yüksek faktörlü koruyucu krem sürülmeli'' dedi.

Hamilelerin, ter emilimini sağlayan açık renk, pamuklu, keten ve geniş kıyafetler giymesinin uygun olacağını ifade eden Micozkadıoğlu, ''Vücut dengesinin sağlanması için de ortopedik ve rahat ayakkabılar kullanılmalı. Bu şekilde, sıcak havanın da etkisiyle şişen ayaklar, rahat nefes alacaktır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık