HAKSEN yetkililere seslendi!

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Trabzon İl Temciliği Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaptı.Açıklama da bulunan İl Temsilcisi Osman Naci Gülerdioğlu konuşmasın da, kadrosuz olarak çalışan hemirelerin sonuna yanlarında olduk

HAKSEN yetkililere seslendi!

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Trabzon İl Temciliği Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yaptı.

Açıklama da bulunan İl Temsilcisi Osman Naci Gülerdioğlu konuşmasın da, kadrosuz olarak çalışan hemirelerin sonuna yanlarında olduklarını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti'' Sosyal devlet; insanlara, onurlarına yakışacak bir yaşam düzeyi sağlamalıdır.

Sosyal devlet olmanın en temel şartı ülkede yaşayan herkesin, en gencinden yaşlısına varıncaya kadar, kendini güvencede hissetmesidir. Bunun temelinde ise, insan haklarına saygılı, demokratik devlet anlayışı yatmaktadır. Devlet herkesin insan haklarını koruyabilmeli ve herkese eşit mesafede olmalıdır. Haklar eşit ve adaletli olarak dağıtılmalıdır. Bu temelde, sosyal adaleti de ancak bu şekilde sağlamakla mümkündür. Devletin asıl amacı; insanların her açıdan zora düşmesini önlemektir. Özellikle hastalık, işsizlik gibi sorunlara karşı vatandaşı korumalıdır. Bu amaçla devlet; çalışanların yaşam düzeyini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek, çalışanları korumak, desteklemek ve işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak için önlemler almaktır.

Ne yazık ki; burada yapılan hatanın en büyüğü, toplumu güvenceli,güvencesiz olarak ayrıştırmamızdır. .Hemşireler gününü kutladığımız bu günde, hemşire arkadaşlarımızın da iş güvencesinden yoksun olan 4-C/4-B/Sözleşmeli/Sözleşmesiz statüsünde görev yaptıkları görülmektedir. 4/C’ li statüsünde çalışan arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesi kararı ile bütün Türkiye de çok büyük bir üzüntü yaşıyorlar. Hiç kimse bu arkadaşlarımızın üzüntüsünü bizim kadar anlayamaz, bizim kadar yüreğinde hissedemez. Bu mücadelenin bayraktarlığını yapan HAKSEN Konfedarasyonu olarak üzüntümüz çok büyüktür. Ama oturup bu duruma razı mı olacağız, rıza mı göstereceğiz? Asla. Demokratik hakkımız olan , demokratik hak ve hukuk mücadelemizi devam ettireceğiz. Evet üzüntülüyüz, ama umutsuz değiliz. Yitirmedik umudumuzu, yitirmeyeceğiz de. Bu mücadele, uzun soluklu bir mücadeledir. Zaman zaman aksamalar, engeller çıkacak, ilk etap da hak ve emek gerçek değerini bulmayacak, anlaşılamayacaktır. Ancak, Türkiye bir Hukuk Devleti ise, hukuk mücadelesi devam edecektir.

Olumsuz bir karar, bizi yıldırmamalı, azmimizi köreltmemeli. Tam aksine demokratik mücadelemiz daha da hız kazanmalı. Değerli Kamu Çalışanları, birbirimize öncekinden daha çok kenetlenmeliyiz, daha fazla birlik ve beraber içinde olmalıyız. Dağınıklılık bizi zayıflatır, güçsüz duruma düşürür. Bu dönem bizlerin en çok güçlü olmamız gereken bir dönemdir. Dost, düşman görmeli gücümüzü. Hissetmeli kararlılığımızı. Bilmeli ki, bu yolun dönüşü yok. 4/C’li arkadaşlarımız, hak ve emeğin kazanımı konusunda HAKSEN’le birlikte dönüşü olmayan bir yola girmişlerdir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine müracaat etmek için Hukuk Müşavirliğimiz tarafından çalışmalarımız devam etmektedir.Tüm Kamu çalışanı arkadaşlarımız, hak ve emeğin savunuculuğunu yapanları çok iyi süzmeleri, gözlemlemeleri gerekmektedir. Bu karar maalesef birilerini sevindirmiştir. Hem de hak ve emeğin mücadelesini yaptığını iddia eden birilerini. Tüm Kamu çalışanı arkadaşlarımız, hak ve emeğin savunuculuğunu yapanları çok iyi süzmeleri, gözlemlemeleri gerekmektedir. Bu karar maalesef birilerini sevindirmiştir. Hem de hak ve emeğin mücadelesini yaptığını iddia eden birilerini. Ama o birileri unutmasınlar ki, dünya da da, ülkemizde de , bir çok olay, bitti denildiği anda aslında yeniden başlıyordur.

Dün binler olmuşsak, bugün on binler olmalıyız. İnadına birlik olmalıyız, inadına güçlü olmalıyız. Gücümüzü, haklılığımızdan, birlik ve beraberliğimizden almalıyız. HAKSEN’in mücadelesi, durmayacak. Dün olduğu gibi bugün de, yarında devam edecektir. Ta ki sonuç alınıncaya kadar. 4/C’ li bayrağı düşmedi düşmeyecek. Bu bayrağı zafer burcuna dikinceye kadar demokratik mücadelemiz devam edecek. Kenetlenme zamanı. Birlik olma zamanı. Gücümüze güç katma zamanı.

Buradan hükümet yetkililerine sesleniyorum; İş güvencesinden ve sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalışan 4/C li ve 4/B li tüm personel bir an önce kadroya geçirilmeli, 2005 yılından sonra görev başlayan kamu görevlilerine de 1 derece verilmeli ve uygun ödeme şartlarına göre kamu görevlilerinin askerlik borçlanması için imkan tanınmalıdır. Değerli kamu çalışanları, HAKSEN bayrağı altında Demokratik Hak Mücadelemiz zafere ulaşıncaya kadar devam edecektir. Unutma ki; Zafer HAK ve EMEĞİN olacaktır. HAKSEN Konfedarasyonu olarak, bugün kutlanmakta olan Tüm hemşire arkadaşlarımızın “Hemşireler Günü” nü kutlar, mesleğinizde üstün başarılar ve yaşantılarında mutluluklar dilerim'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık