Hafıza kaybının sinsi düşmanı

Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Türker Şahiner, unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi düzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde, damarsal bunamanın çok hızlı şekilde ilerleyebileceğini bildirdi Şahiner, kontrol altına alınmayan y

Hafıza kaybının sinsi düşmanı
Anadolu Sağlık Merkezi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Türker Şahiner, unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi düzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde, damarsal bunamanın çok hızlı şekilde ilerleyebileceğini bildirdi

Şahiner, kontrol altına alınmayan yüksek tansiyonun, bilinen inme, kalp krizi gibi etkilerinin yanında, ''damarsal bunama'' olarak adlandırılan unutkanlığa da sebep olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Şahiner, ''Kişinin tansiyonu kontrolsüzse, 2 yıl içerisinde çok ciddi sorunlar yaratabilir. Özellikle unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi düzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde damarsal bunama çok hızlı şekilde ilerleyebilir.

Çünkü damar tıkandığı anda ölür. Ama tansiyon, zaman zaman yükselse de çoğunlukla ilaçlarla kontrol altına alınmışsa hasta 10-20 yıl boyunca çok büyük bir sorun yaşamayabilir'' dedi.

Şahiner, bir hipertansiyon hastasının, damarsal bunamayla karşılaşmamak için en başta diyetine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık