Güneş onları öldürecek

Van’ın Muradiye İlçesi’nin Gönderme Köyü’nde yaşayan Dilek ailesinin cilt kanseri kızları 6 yaşındaki Esmanur ile 10 yaşındaki Serap, dışarı çıkamadıkları için eve mahkum bir hayat yaşıyor. Aileyi ziyaret eden Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, kızların d

Güneş onları öldürecek

Van’ın Muradiye İlçesi’nin Gönderme Köyü’nde yaşayan Dilek ailesinin cilt kanseri kızları 6 yaşındaki Esmanur ile 10 yaşındaki Serap, dışarı çıkamadıkları için eve mahkum bir hayat yaşıyor. Aileyi ziyaret eden Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, kızların doktora götürülebilmesi için babaya araç alımında destek olacaklarını, eğitimlerinin evde sağlanması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için de yardımcı olacaklarını söyledi.

Muradiye İlçesi’ne 18 kilometre uzaklıkta bulunan Gönderme Köyü’nde yaşayan inşaat işçisi Orhan Dilek ile eşi Çiğdem’in, cilt kanseri kızları Esmanur ve Serap evden çıkamıyor. Dilek ailesinin dramından haberdar olan Muradiye Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Hakim Fatih Serdar Köken, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Akif Yorulmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu ve SYD Vakfı Müdürü Nurettin Yavrutürk ile birlikte aileyi evlerinde ziyaret etti.

DOKTORA GİTMEK İÇİN ARAÇ İSTEDİ

Cilt kanseri Serap’ın, "Tedaviye giderken minibüslerde rahatsız oluyoruz. Babam her zaman özel araç tutarak bizi doktora götürüyor, babama bir araba alırsanız çok sevinirim" demesi üzerine Kaymakam Tanrıkulu, baba Orhan Dilek’e normal bir araç bulmasını söyleyerek, bu aracın yarı parasının kaymakamlık tarafından karşılanacağını ve Serap’a da gitar alacağını belirtti.

Kaymakam Tanrıkulu, "Perdelerini bile açamayan ve adeta hapis hayatı yaşayan kızlarımızla birlikte anneleri de büyük bir fedak?alık göstererek on yıldır kızlarıyla aynı hayatı yaşıyor. Almanya’daki Türk Konsolosluğumuz bu ailenin durumundan haberdar olup devreye girmiş. Çocuklarımıza özel kıyafetler göndermiş. Ancak kıyafetler yaz dönemine uygun, kış şartlarına uygun değil" dedi.

"EVE ÖĞRETMEN GELECEK"

Tanrıkulu, daha önce aile ile ilgilenemedikleri için aileden ve kızlardan özür dilediklerini ifade ederek, "Çocukluk hayatının her zevkinden mahrum kalan kızlarımıza bir bayan öğretmen görevlendirilerek eğitimlerine evlerinde devam edilecek, eğitimleri ve diğer ihtiyaçları ile ilgili her türlü desteği sağlayacağız" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler