Güner: "Organ naklinde başarılıyız"

Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Güner, Karadeniz Bölgesi'nde organ naklinin başarıyla yapıldığı tek ilin Trabzon olduğunu söyledi. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda usta öğreticilere yönelik olarak yaptığı

Güner: "Organ naklinde başarılıyız"

Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Güner, Karadeniz Bölgesi'nde organ naklinin başarıyla yapıldığı tek ilin Trabzon olduğunu söyledi. 

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda usta öğreticilere yönelik olarak yaptığı bilgilendirme toplantısında Karadeniz Bölgesi'nde organ naklinin başarıyla yapıldığı tek ilin Trabzon olduğunu belirten Dr. Güner " 3–9 Kasım 'Organ Bağışı Haftası' nedeniyle organ nakli ve organ bağışı konusunda halka ve usta öğreticilere yönelik olarak Halk Eğimi Merkezlerinde yürüttüğümüz çalışmalarla ilçelerimiz ve Trabzon merkezimizde olmak üzere tüm kesimlere ulaşıyoruz. Seminerlerimiz sırasında katılımcılara beyin ölümü nedir, organ bağışı nasıl yapılır, organ nakli nasıl yapılır, organlarımızı bozulmadan nasıl koruyabiliriz şeklinde bilgilendirmeler yapıyoruz." dedi. 
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hem böbrek nakli, hem de karaciğer naklinin başarıyla yapıldığını ifade eden Dr. Güner, böbrek nakline 2009'da, karaciğer nakline ise 2011 yılının sonunda başlandığını ifade etti. 
 
Organ bağışı yapmak için kendilerine müracaat edenlerin sayısının yıllara göre değiştiğine de belirten Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Osman Güner, her yıl 200'ün üzerinde başvuru olduğunu kaydetti. Güner, "Bazı yıllar bu sayının 600'e kadar çıktığını organ bağışında bulunmak isteyenlerin kendilerinden kart almak zorunda olduklarını da belirtti. 
 
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Hemşiresi Fatma Cebeci'nin sunumunu yaptığı seminere Vakfıkebir Sağlık Grup Başkanı Dr. Fatih Baran, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Birol Yüksek, Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapan usta öğreticiler katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık