Günde 410 bin hasta ‘Alo Doktor' dedi

Hastanede oluşan kuyrukları sona erdirmeyi amaçlayan sistemle günlük 410 bin randevu veriliyor. 2014 yılında 70 milyon doktor randevusu telefon ve internetten alındı.Bakanlık, randevuların Arapça ve İngilizce alınabilmesi için de çalışmaya başladı. Merkez

Günde 410 bin hasta ‘Alo Doktor' dedi

Hastanede oluşan kuyrukları sona erdirmeyi amaçlayan sistemle günlük 410 bin randevu veriliyor. 2014 yılında 70 milyon doktor randevusu telefon ve internetten alındı.

Bakanlık, randevuların Arapça ve İngilizce alınabilmesi için de çalışmaya başladı. Merkezi Hastane Randevu Sistemi vatandaşlara doktor seçme hakkı tanıyor. Sistem verilerine göre geçen yıl 70 milyon randevu doktoru telefonla ve internetten arayarak alındı. Son bir haftada verilen 2 milyondan fazla randevunun yüzde 66'sı ALO 182 hattından, yüzde 24'ü MHRS web üzerinden, yüzde 7'si mobil cihazlardaki uygulamalardan, yüzde 3'ü diğer randevu alma kanallarından alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık