Gençlerde de Görülüyor

Türkiye"de her yıl yaklaşık 20 bin kişinin yakalandığı mide kanseri, en sık görülen kanser türlerinden. Ölüm sıralamasına bakıldığında ise kanser türleri arasında akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer alıyor.Gençlerde de Görülüyor Daha çok ilerleyen

Gençlerde de Görülüyor

Türkiye"de her yıl yaklaşık 20 bin kişinin yakalandığı mide kanseri, en sık görülen kanser türlerinden. Ölüm sıralamasına bakıldığında ise kanser türleri arasında akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer alıyor.

Gençlerde de Görülüyor
 
Daha çok ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan bu hastalık, sigara, alkol ve aşırı tuz tüketimi yüzünden gençlerde de görülebiliyor. 
 
Mide kanseriyle ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Melih Bozyel, "Özelikle sigara ve alkol tüketiminin artmasına bağlı olarak, 60-70'li yaşlarda görülen bu hastalığın, daha gençlerde görülmesine neden olur. Buna bağlı olarak sebze ve meyveden yoksun diyetle beslenme de etkilidir. Bunun yanında tütsülenmiş yiyeceklerden uzak durmak, tuzlu özelikle konserve yiyecekler, turşu türü yiyeceklerde mide kanserinin arttığı görülmüştür" dedi.
 
Mide Kanserinin Belirtileri Neler?
 
 Opr. Dr. Melih Bozyel, mide kanserinin belirtileri ile ilgili olarak, "Genelikle ağrı şeklinde ortaya çıkar, yanma şeklinde şikayetlerle devam eder. Bunun yanı sıra üst kesimde olur bu ağrımız. Midemizin olduğu alanda bazen de sırta vurur tarzda görülebilir. Bundan başka hastalarda sürekli olan yorgunlukla beraber kilo kaybı da görülebilir mide kanserlerinde" diye konuştu.
 
Bu tür şikayetleri olanların bir uzmana başvurması gerekiyor. Çünkü erken teşhis hemen her hastalık da olduğu gibi mide kanserinin tedavisinde de önemli.
Erken Teşhis Önemli
 
Birçok hastalık da olduğu gibi erken teşhis, mide kanserinin tedavisinde de en önemli şartlardan biri.
 
 Opr. Dr. Melih Bozyel, "Mide kanserinin tedavi yöntemi malesef yakalandıktan sonra cerrahidir. Burada önemli olan erken teşhistir. Ne kadar erken teşhis edilirse cerrahi imkanlar kısıtlı ve sonuçlar o kadar güzel olur" şeklinde konuştu.
 
Ailesinde mide kanseri olanlar ile sigara ve alkol kullananların bu konuda daha da dikkatli olması gerekiyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler