Gebelikte yüksek tansiyona dikkat

Gebelikte yüksek tansiyonun otizmi tetikleyebileceği belirlendi. ABD'deki California Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırmasına 200'ü otistik 2-3 yaşında binden fazla çocuk ve gebelikte preeklampsi tanısı konulan anneler katıldı.  Araştırma, gebeli

Gebelikte yüksek tansiyona dikkat
Gebelikte yüksek tansiyonun otizmi tetikleyebileceği belirlendi.
 
ABD'deki California Üniversitesi'nden bilim adamlarının araştırmasına 200'ü otistik 2-3 yaşında binden fazla çocuk ve gebelikte preeklampsi tanısı konulan anneler katıldı. 
 
Araştırma, gebelikte yüksek tansiyon nedeniyle idrarda normalin üzerinde albümin cinsi protein görülmesinin (preeklampsi) otizm riskini 2 kat artırabildiğini ortaya koydu. Annedeki preeklampsinin ağır olması halinde otizm riskinin daha da artabileceği belirtildi. 
 
Bilim adamları, preeklampsi tanısı konulan gebelerde bebeğin yeterli besin ve oksijeni alamamasının dolaşımı iyileştirmek için anne adayının kanında proteinlerin serbest kalmasına yol açtığını, bu durumun da bebeğin beyin gelişimine zarar verebildiğini vurguladı. 
 
Araştırmanın sonuçları "Journal of the American Medical Association Pediatrics" dergisinde yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık