Feridun Boz RadyoHaber61'deydi

Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Radyohaber61’de Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ile Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar'a konuk oldu.Göreve geldikleri günden buyana Trabzon'da gelişen asayiş olaylarında düşüş olduğunu belirten Müdür B

Feridun Boz RadyoHaber61'deydi

Trabzon İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Radyohaber61’de Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ile Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar'a konuk oldu.

Göreve geldikleri günden buyana Trabzon'da gelişen asayiş olaylarında düşüş olduğunu belirten Müdür Boz, "Jandarma güçlerinden bazı sorumluluk bölgelerini devralmamıza rağmen asayiş olaylarında bir azalma ve düzelme var. Mala karşı suçlarda gerileme var. Evde hırsızlık olaylarında azalma var. Genel olarak Trabzon'un emniyet açısından iyi bir gidişi var" dedi.

Trabzon'da zorlandıkları sorunların başında trafiğin geldiğini belirten Boz, şöyle konuştu: "Şehrimizin yapısı ve geçmiş yıllardan kaynaklanan sorunlarımız var. Şehir içlerinde düzenleme görevi Trabzon Belediyesinindir. Biz denetleme yapabiliyoruz. Şehre kurulan binaların otoparklarının olmaması sokaklarda araçların sağ ve sola park olmasına neden olur. Otoparklarında yetersiz kalması bu konudaki sıkıntımızı artıyor."

 

Trabzon'un büyükşehir olması durumunda yeniden bir yapılanma içinde olacaklarını anlatan Boz, şunları söyledi: "Bizim görev ve yasalarımız değişmeyecektir. Yapılanmalardan ötürü şartların getirdiği zorluklar nedeniyle jandarmadan görev devri gündeme gelebilir. Bizim bu konuda bir endişemiz yok. Trabzon kazanacaksa biz biraz daha yorulmaya hazırız. Bu konuda bir yapılanma ortaya çıkarsa biz de ona göre hareket ederiz. Kendiliğinden bir şekil düzenlemesi olacaktır."

Boz, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Trabzon ziyaretinde Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yumurtalı eyleminde polisin aşırı güç kullandığı iddialarını cevapladı. Müfettişlerin konuyu incelediğini anlatan Boz, şunları söyledi: "Biz kurallara ihlal edenlerle uğraşıyoruz. Biz de kural ihlal edersek bunu düzeltmek görevimiz ve gereken cezayı veririz. Yumurtaya karşı cop kullanıldı diye haberler çıktı bunlar yanlış. Aşırı güç kullanma varsa arkadaşlar gerekli cezayı alır. O olaylarda

kimin nasıl hareket ettiği belli görüntüleri hep birlikte izleyebiliriz makam herkese açıktır."

 

HEDEFİMİZ İLK SIRAYI ALMAK

Trabzon'u her yönüyle yaşanabilecek iller arasında ilk sıralara çıkarmak hedefi olduğunu kaydeden Boz, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan bir araştırmada Trabzon her yönüyle yaşanabilecek iller arasında 4. sırada yer alıyor. Amacımız bunu 1. sıraya yükseltmek. Trabzon her konuda önder bir il. Bu konuda da önder olacağına inanıyorum. Biz göreve geldiğimizde Trabzon 47. sıradaydı. Şimdi de 4. sırada. Trabzon halkının desteği ve özverisi ile ilk sırayı alacağımıza eminim."

Polislerin Trabzon'u tercih etmedikleri yönündeki yorumları farklı bir biçimde değerlendiren Boz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Trabzon emsal şehirlere göre pahalı bir şehir. Kiralar yüksek, marketler gittiğiniz zaman manav fiyatları yüksek. Ulaşım problemleri ve pahalılık söz konusu. Diğer illerde bunlar Trabzon'a göre daha az seviyede. Bazı illerde bir profesyonel takım var.Bazılarında ise yok. Trabzon'da ise 8 profesyonel takım var. Bunların maçları burada görev yapan polisler için ekstra görevler.

Diğer illere göre ise bizim yüksekokul mezunu polis sayımız yüzde yüz seviyesinde bu bizim için sevindirici bir durum. TOKİ'nin yaptığı binalardan lojman alacağız. Bu konuda onay çıkmış."

 

Bölgede terörle ilgili olarak tehdit unsuru bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Boz, şöyle konuştu: "Buraya gelmek istemekle netice almak arasında fark var. Biz kendi çalışmalarımızı bu konuda yürütüyoruz. Tehdit unsuru olduğu zamanlarda ise gerekli yerlerle çalışmalarımızı yürütüp buna göre önlem alıyoruz. Bu aşamada tehdit unsuru olabilecek bir konu yok."

 

ŞAMPİYONLUK KUPASINI ALIRIZ

Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, Trabzonspor'un bu yıl ipi göğüsleyeceğine inandığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Takım çok iyi bir başarı ivmesi yakaladı. Teknik heyete ve yönetime güveniyorum. Herkes bayraklarını hazırlasın diyorum. Türkiye Kupasını alıp geldik. Sezon sonunda da şampiyonluk kupasını alacağımıza, kupanın Trabzon'a geleceğine inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler