Faydaları saymakla bitmiyor: Hibiskus

Geleneksel tıpta tohumları, çiçekleri, yaprakları ve sapları kullanılan hibiskusun faydaları saymakla bitmiyor. Peki; Hibiskus nedir? Hibiskus çayı nasıl yapılır? Faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde.

Faydaları saymakla bitmiyor: Hibiskus

Hibiskus, halk arasında hatmi olarak da bilinir. Batı Afrika, Orta ve Güney Amerika ve Karayiplere özgü bir bitkidir.

Geleneksel tıpta da yeri olan hibiskusun, faydaları ve nasıl kullanılacağı araştırıyor. Bu yazımızda, hibiskusun faydaları ve kullanım şekline dair bilgiler bulabilirsiniz.

Hibiskusun faydaları nelerdir?

Antioksidan özelliğiyle hastalıklara karşı vücudu daha dirençli hale getirmede yardımcıdır.

Enflamasyonun giderilmesine katkı sağladığı ifade edilmektedir. (Enflamasyon; kanser, alzheimer, astım, kalp hastalıkları ve romatoid artrit gibi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır)

Hibiskus, polifenol denilen antioksidan içerir. Polifenol kanseri önlemeye yardımcıdır. Bu yönüyle hibiskus kansere yakalanma riskini düşürür.

hibiskus-faydalari-1-001.jpg

Bazı araştırma sonuçları prostat kanseri ve mide kanseri hücrelerinin yayılmasını önlemeye katkı sağladığını ortaya koymaktadır.

Yüksek tansiyona karşı iyi geldiği belirtilmektedir.

Kolesterol seviyesini dengelemeye yardımcı olduğu ifade edilmekle birlikte bu konuda kesin sonuçlara ulaşılamamıştır.

Yapılan bazı çalışmalarda kilo verme konusunda olumlu etkisi olduğu gözlemlenmiştir.

Hibiskus çayı nasıl yapılır?

Bir su bardağı su kaynatılır. Kurutulmuş hibiskus yaprakları (1-2 yaprak) kaynamış suya ilave edilir, 5-10 dakika kadar demlenmesi beklenir ve tüketilir.

Günde 1-2 bardaktan fazla içilmesi önerilmemektedir.

hibiskus-faydalari-2.jpg

Hibiskus kullanımında dikkat edilmesi gerekenler

Hamilelik sürecinde ve emzirme dönemlerinde kadınların doktorlarına danışmadan kullanmaması önerilir. Ayrıca sürekli olarak ilaç kullanan hastaların da doktoruna danışması tavsiye edilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık