Erkekler kısırlaşıyor!

  Erkek kısırlığının başlıca sebepleri arasında; hormonal ve genetik sebepler, geçirilmiş iltihabi hastalıklar, doğumsal anomaliler ile çevresel ve kimyasal etkenler bulunuyor. Uzmanlara göre, çevresel ve kimyasal etkenlerin gün geçtikçe artması erkek kıs

Erkekler kısırlaşıyor!

 

 Erkek kısırlığının başlıca sebepleri arasında; hormonal ve genetik sebepler, geçirilmiş iltihabi hastalıklar, doğumsal anomaliler ile çevresel ve kimyasal etkenler bulunuyor. Uzmanlara göre, çevresel ve kimyasal etkenlerin gün geçtikçe artması erkek kısırlığındaki artışı da beraberinde getiriyor. Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek, tüm dünyada erkek kısırlığının yıldan yıla arttığını söylüyor.

 

“Türkiye'de erkek kısırlığı artık konuşulabilir hale gelmiştir” diyen Dr. Özörnek, bazı yöresel faktörlere de dikkat çekiyor. Dr. Özörnek, yöresel faktörlere örnek olarak Karadeniz Bölgesi’ni gösteriyor ve “Araştırmalarla desteklenmese de Çernobil felaketi sebebiyle erkek kısırlığının Karadeniz Bölgesi’nde yoğun olduğunu gözlemlemekteyiz” diyor.

 

ERKEK KISIRLIĞI BELİRTİ VERMİYOR

Dr. Hakan Özörnek, idrar yaparken yanma ya da akıntı olmasının ön teşhis olabileceğini belirtiyor. Kesin tanının iki ile yedi günlük ilişki kısıtlamasından sonra yapılan sperm testi, ultrasonografi ve doktor muayenesiyle verilebildiğini söylüyor. Ancak Dr. Özörnek, spermin sayısı kadar hareketliliği ve şeklinin de önemli olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık