Erik'in kilosu 100 liradan 8 liraya düştü

Mersin'in Silifke ilçesinde geçen ay örtü altında ilk hasat edildiğinde kilogramı 100 liraya kadar yükselen eriğin fiyatı, açık alandaki ürünlerin tezgahlara inmesiyle 8 liraya kadar düştü.Geçen ay örtü altında hasat edilen, özellikle aşeren hamileler tar

Erik'in kilosu 100 liradan 8 liraya düştü

Mersin'in Silifke ilçesinde geçen ay örtü altında ilk hasat edildiğinde kilogramı 100 liraya kadar yükselen eriğin fiyatı, açık alandaki ürünlerin tezgahlara inmesiyle 8 liraya kadar düştü.

Geçen ay örtü altında hasat edilen, özellikle aşeren hamileler tarafından fiyatı pahalı olduğu için taneyle satın alınan erikte açık alanda hasat başladı.

Göksu Vadisi'nde hasadına başlanan erikler Atayurt Hal Tesisleri'nde paketlendikten sonra Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere talebe göre çeşitli illere gönderiliyor.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, yaptığı açıklamada, eriğin kilogram fiyatının kalitesine göre 8 ile 12 lira arasında değiştiğini söyledi.

İlçe genelinde 800 dönüm araziden 8 bin ton erik rekoltesi beklendiğini ifade eden Türer, "Silifke'de yetişen erik, gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından yoğun talep ediliyor.

Üreticiler de eriğin getirisinin iyi olmasından dolayı bu ürüne ilgilerini artırıyor" diye konuştu. Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can da Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği sayesinde ürünlerin özel tat ve görünüme sahip olduğunu anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler