Ercüment Ovalı 1 ay men edildi

TTB Yüksek Onur Kurulu, Trabzon Tabip Odası tarafından Prof Dr Ercüment Ovalı için istenen '1 ay meslekten men' cezasını onayladı.

Ercüment Ovalı 1 ay men edildi

Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, Trabzon Tabip Odası tarafından, ATİ Teknolojileri Genel Müdürü Prof Dr Ercüment Ovalı'ya kanser aşısı çalışmalarında etik hareket etmediği gerekçesiyle verilen '1 ay süre ile geçici meslekten men cezası'nı onadı.

TTB Yüksek Onur Kurulu, Trabzon Tabip Odası tarafından 01-04 2009 tarihinde, Prof Dr Ercüment Ovalı'nın 1 ay süre ile geçici olarak meslekten men cezasıyla cezalandırılmasını ilişkin dosyayı görüşerek karara bağladı.

Prof.Dr. Ovalı'yla ilgili dosyayı görüşen TTB Yüksek Onur Kurulu; Türk Tabipler Birliği'nin Soruşturma ve Yargılama Yönetmeliği'nin 6. maddesinin (g) (Bilimselliği henüz kanıtlanmamış ya da bilimdışı yöntemlerle tanı ve tedavi uygulaması yapmak, insanlar üzerinde bilimsel, kurallara uymayan araştırma yapmak, bu uygulamaları yapan kişilere sözlü veya yazılı destek vermek) ve (ı) (Belirlenmiş, etik değerler TTB veya TBMM tarafından benimsenen uluslar arası belgeler ve kurallar dışında davranışta bulunmak) bentlerine göre Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın (1) ay süre ile meslekten alıkoyma cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Doç.Dr. Yavuz Tekelioğlu'nun itirazı üzerine Prof.Dr. Ercüment Ovalı'dan savunma alan TTB Yüksek Onur Kurulu, cezanın onandığını belirten ve Genel Sekreter Dr. Eriş Bilaloğlu imzasını taşıyan yazıyı Trabzon Tabip Odası'na gönderdi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi: “Dosyadaki bilgi belgelerin incelenmesi sonucunda Dr. Ovalı'nın 1 ay süre ile geçici olarak meslekten men cezası ile cezalandırılmasına ilişkin Trabzon Tabipler Odası Onur kurulu kararı hukuka uygun bulunmakla, uygulama maddesi 6023 Sayılı Yasanın 39. maddesi ve Türk Tabipler Birliği Disiplin Yönetmenliği'nin 5-ı, 5-n ve 5-t maddesi olarak düzeltilerek 1 aylık geçici meslekten men cezasının onanmasına karar verilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler