En büyük diş hekimliği fakültesi yapılıyor

Türkiye'nin en büyük diş hekimliği fakültesinin temeli Akdeniz Üniversitesi bünyesinde bu yıl atılacak.Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Sarı,  yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce faaliyete giren fakültede bin 800 me

En büyük diş hekimliği fakültesi yapılıyor

Türkiye'nin en büyük diş hekimliği fakültesinin temeli Akdeniz Üniversitesi bünyesinde bu yıl atılacak.

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Sarı,  yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce faaliyete giren fakültede bin 800 metrekare kapalı alanda 15 öğretim üyesi, 16 uzman ve araştırma görevlisi ile hizmet verdiklerini kaydetti. Bir yıl içinde yaklaşık 35 bin hastaya 75 bine yakın uygulama yaptıklarını anlatan Sarı, "Toplam çalışan 31 kişi. Bir yıl içinde kişi başına düşen işlem miktarı 2 bin 500'e yakın. Bu çok ciddi bir rakam. Türkiye'de de bir rekor olabilir"  dedi.

Antalya halkının fakülteye yoğun talebini karşılamakta artık güçlük yaşadıklarının altını çizen Sarı, mevcut binanın kapasiteyi karşılamadığını söyledi. Fakültede öğretim üyelerinin bizzat görev yapmasının hastalar için büyük avantaj olduğunu vurgulayan Sarı, "Türkiye'nin turizm başkenti" diye nitelendirilen bir kentte diş hekimliği fakültesinin bu kadar geç kurulmuş olmasının da dezavantaj olduğuna işaret etti.

20-25 milyon lira bütçe ayrıldı

Prof. Dr. Zeki Sarı, Akdeniz Üniversitesi yönetiminin mevcut potansiyeli görerek fakültenin daha geniş imkanlara sahip olması için adım atmaya hazırlandığını bildirdi. Üniversite yerleşkesi içinde diş hekimliği fakültesi için yeni bir binanın temellerini atmaya hazırlandıklarını anlatan Sarı, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük diş hekimliği fakültesinin projesi çiziliyor. Bu sene sonuna doğru inşallah temeli atılacak. 35 bin metrekare kapalı alanı ve sağlık turizmine uygun çalışma alanları da bulunacak, çok büyük bir fakülte olacak. Halen kullandığımız fakülte binasının yanındaki alanda inşa edilecek. Oraya geçince mevcut kadro da artırılacak. Bu sene sonunda, ekim-kasım ayları gibi temeli atılacak. Şu anda mimari projesinin çizimiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. İlk eskizler geldi. Son halini vermek üzere tekrar gelmesini bekliyoruz. Temel atıldıktan sonra iki yıl içinde bitirileceği ifade ediliyor. Kalkınma Bakanlığı'ndan da 20-25 milyon lira gibi bir bütçe ayrıldı."

-Turizme de hizmet verecek

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılan yüz nakillerinin ardından özellikle Orta Doğu ve İskandinav ülkelerinden hastaların tedavi için Antalya'yı tercih etmeye başladıklarına değinen Sarı, temeli atılacak yeni diş hekimliği fakültesinde sağlık turizmine yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedeflediklerini anlattı.

Avrupa'daki diş tedavisi hizmetlerinin pahalı olmasının kendilerini yönlendirdiğini vurgulayan Sarı, "Burası, sağlık turizmine uygun çalışma alanları da olan çok büyük bir fakülte olacak" dedi.

Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'nın konumu da avantajlı. Gelen turistlerin bir taraftan tatil yaparken bir taraftan da tedavilerinin yapılması için Antalya çok uygun bir yer. Mevcut binamız gelen turistleri memnun edecek, talep ettikleri hizmeti verebilecek kaliteye sahip, ama fiziki olarak yetersiz. Yeni binada sağlık turizmine yönelik işleyecek klinikler ayrıca planlandı ve bu noktada Avrupa'dan, İskandinav ve Orta Doğu ülkelerinden birçok turistin buraya getirilmesi gerçekleştirildiği takdirde ciddi döviz girdisi sağlanacak."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık