Elma Deyip Geçmeyin

Türkiye'de ve dünyada elma denilince akla gelen ilk isim olan 'Amasya elması', lezzeti ve kokusunun yanı sıra insan sağlığına sağladığı katkıyla da ününe ün katıyor.Amasya elması olarak bilinen misket elması, Amasya'nın coğrafi özelliği ile bütünleşerek k

Elma Deyip Geçmeyin


Türkiye'de ve dünyada elma denilince akla gelen ilk isim olan 'Amasya elması', lezzeti ve kokusunun yanı sıra insan sağlığına sağladığı katkıyla da ününe ün katıyor.

Amasya elması olarak bilinen misket elması, Amasya'nın coğrafi özelliği ile bütünleşerek kendisine has lezzet ve kokusuyla dünyada bilinen en ünlü elma olarak başı çekiyor. Yapılan araştırmalara göre lezzeti ve kokusunu Amasya vadisinden alan misket elması ağacının en büyük özelliği bir yıl meyve verip, diğer yıl vermemesi. Bir yüzü yeşil, diğer yüzü kırmızı olan misket elması ince kabuklu, hoş kokulu, sert ve sulu oluyor.

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yapılan araştırmalar sonucunda her gün 1 adet elma tüketiminin önerildiği, içerdiği zengin potasyum sayesinde elmanın kan basıncını düzenlediği, adale kasılmalarını önlediği ve kalp ve böbrek gibi hayati organların çalışmasına yardımcı olduğu belirtildi.

Kolesterol düşürücü özelliği bulunan elmanın posa, potasyum ve antioksidan içeren öğeler açısından zengin olduğu ifade edilirken, elmanın kabuğu ile tüketilmesi ve elma suyu yerine elmanın kendisinin yenmesinin diş sağlığı için yararlı olduğu açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık