"Elimi tut, kansere umut"

Erdöl, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı, Sağlıkta Umut Vakfı ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneği tarafından organize edilen ''Elimi Tut Kansere Umut'' konulu panelde yaptığı konuşmada, ''5727 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmes

"Elimi tut, kansere umut"

Erdöl, Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanlığı, Sağlıkta Umut Vakfı ile Trabzon Umut ve Savaşım Derneği tarafından organize edilen ''Elimi Tut Kansere Umut'' konulu panelde yaptığı konuşmada, ''5727 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun''un, sağlık ve koruyucu hekimlik alanında Türkiye'de yapılmış en önemli yasa olduğunu belirtti.

Sigara yasağı ile ilgili başlattıkları projenin tamamlandığını, en önemli faktörün halkın bu projeyi sahiplenmesi olduğunu ifade eden Erdöl, ''Temiz hava soluma hakkını bireyin kendisinin koruyabilmesi lazım. Kanunları çıkarmak değil, halkın sahiplenmesi, uygulaması ve uygulandığını takip etmesi önemli. Sigara yasağını ihlal edenlere 6 yılda 20 milyon TL ceza kesildi. Kesilmeye de devam ediliyor'' dedi.

Erdöl, sigara yasağının ardından kamu kurumlarına girildiğinde ortamın temizlendiğinin dikkat çektiğini vurgulayarak, ''Kamu kurumlarında halen kaçak olarak sigara içenler var. Onları yetkililere yazılı olarak bildirin. Yetkili yazılı dilekçeyi uygulamak, gereğini yapmak zorunda, aksi takdirde kendisi suçlu duruma düşer. Sigara yasağının uygulaması herkes için özellikle gelecek için çok önemli'' diye konuştu.

Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Nimet Baki, ''Elimi Tut Kansere Umut'' panelinin, hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmeyi amaçladığını söyledi.

Kanserin toplumda korku ile ifade edilen ve diğer hastalıklara nazaran daha çok saklanma ihtiyacı duyulan bir hastalık olduğunu ifade eden Baki, ''Kanseri erken teşhis etmek çok önemlidir. Kanser, erken teşhisle büyük oranda tedavi edilebilir. Bu nedenle, şüpheye düşeceğiniz herhangi belirti ve bulguda hemen doktora müracaat edin'' dedi.

Baki, 2006 yılında kurulan derneğin kanser hastalarına ve yakınlarına yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, bu doğrultuda birçok seminer, panel, konferans ve eğitim toplantıları yaptıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık