Dünya'nın en kutsal mesleği

21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası'nın kutlanması nedeniyle yap tığı yazılı açık lamada, Ebelik mesleğinin kutsal olduğunu bildiren Sağlık İl Müdürü Nail Umay, "Ebelik, gebelik döneminde gebeliğin teşhisi ve gözetimi ile normal doğum yaptırmakl

Dünya'nın en kutsal mesleği


21-28 Nisan tarihleri arasında Ebeler Haftası'nın kutlanması nedeniyle yap tığı yazılı açık lamada, Ebelik mesleğinin kutsal olduğunu bildiren Sağlık İl Müdürü Nail Umay, "Ebelik, gebelik döneminde gebeliğin teşhisi ve gözetimi ile normal doğum yaptırmakla görevli kişilerin oluşturduğu tıbbi bir meslektir. Ebeler gebe kadını tespit eder, izler ve tüm kontrollerinde gerekli olan kararları anında ve doğru vererek hem anne adayını, hem de doğacak bebeği görebilmek coşkusuyla çok kutsal bir görev üstlenir.

Tarihin çok eski dönemlerinden beridir uygulanan ilk tıbbi mesleklerdendir. Sağlığın temeli, gebelik ve doğumla atılır ve sağlıklı aileler geleceğin anahtarıdır. Tüm dünyada aile sağlığını korumak ve yükseltmek için çalışan ebelik mesleği, yüklendiği bu önemli misyon ile, toplum için vazgeçilmez meslekler arasında yer alır. Bundan dolayı çok kutsal bir görevdir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık