DSÖ'den flaş açıklama: Çok daha kötü oluyor!

Dünya Sağlık Örgütü'nün bir numaralı ismi Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsü salgınında en korkunç günün dün yaşandığını belirterek, "Salgın başladığından beri 6 ay geçti. Avrupa'da durum iyileşse de dünyada korona virüsü salgını çok daha kötü bir hale geldi" diye konuştu.

DSÖ'den flaş açıklama: Çok daha kötü oluyor!

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarına devam eden Dünya Sağlık Örgütü’nün bir numaralı ismi Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koronavirüsü salgınında en korkunç günün dün yaşandığını açıklayan ve sadece dün 136 bin yeni vaka ile en çok vakanın görüldüğünü vurgulayan Tedros temkinli olma çağrısını yineledi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Salgının başlamasından beri 6 ay geçti. Şu an ülkelerin önlemlerini kaldırmak için uygun bir zaman değil” dedi. Tedros dün açıklanan 136 binden fazla vakanın neredeyse yüzde 75’inin Güney Asya ve Amerika kıtalarındaki 10 ülkeden geldiğini açıklayarak, “Avrupa’da durum iyileşse de küresel olarak çok daha kötü bir hal alıyor” ifadesini kullandı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık