Domuz gribinden kurtulalım!

Dünyayı etkisi altına alan domuz gribinin Türkiye'de de yayılması insanları her geçen gün biraz daha tedirgin ediyor. Ülkenin dört bir yanından her gün Domuz gribi vakası sayısının arttığı yönünde haberler gelirken, yetkililer son günlerde “Öpüşmeyin Toka

Domuz gribinden kurtulalım!

Dünyayı etkisi altına alan domuz gribinin Türkiye'de de yayılması insanları her geçen gün biraz daha tedirgin ediyor. Ülkenin dört bir yanından her gün Domuz gribi vakası sayısının arttığı yönünde haberler gelirken, yetkililer son günlerde “Öpüşmeyin Tokalaşmayın” uyarısı verdiler. Ancak sıcak kanlı tavırları ile tanınan Türkler, öpüşmeden toklaşmadan bu mikroptan nasıl kurtulacak tartışılır…

İŞTE TÜRKLERİN YENİ ÖPÜŞMESİ-TOKALAŞMASI
Domuz gribi Türkiye'de de hızla yayılmaya başladı. Bunun üzerine okullar tatil ediliyor, öğretmenler TV'lerden ders anlatmaya başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, her gün yeni bir açıklama yapıyor, okullar tatil ediliyor. Böylece domuz gribinin yayılma oranını azaltmaya çalışıyor.

ÖPÜŞMEYİN TOKALAŞMAYIN!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ konu ile ilgili olarak halkta oluşan paniği gidermeye çalışıyor. Fakat dün yaptığı açıklamada ise tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, “Öpüşmeyin- Tokalaşmayın” ifadesini kullandı. Bu selamı sabahı kesmek anlamına gelmiyor. Bu ifadeden sonra akıllara sadece “Japon selamı” ile selamlaşmak geliyor.

TÜRKLERE JAPON MODELİ
Türkiye'de domuz gribindeki hızlı artışı ancak “Japon selamı” durdurabilir. Eskisi gibi sarılıp- öpüşmek yerine artık sıcak kanlı Türklerde Japonlar gibi selamlaşmalı. Yoksa hızla yayılan domuz gribi sıcak kanlı Türkleri tehdit altına alabilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık