Domuz gribinden az etkilendik!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çalışmalara zamanında başlanması nedeniyle Türkiye'nin bugün pandemiden (domuz gribi) en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını söyledi. Bakanlığının bütçesini Plan ve Bütçe Komisyonuna sunan Akdağ, 2004 yılında ''Pandemi Ul

Domuz gribinden az etkilendik!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çalışmalara zamanında başlanması nedeniyle Türkiye'nin bugün pandemiden (domuz gribi) en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Bakanlığının bütçesini Plan ve Bütçe Komisyonuna sunan Akdağ, 2004 yılında ''Pandemi Ulusal Faaliyet Planı'' hazırlıklarına başlandığını belirterek, şöyle devam etti:
''Ülkemiz çok önceden pandemi ile mücadele hazırlıklarına başlamanın, Bilimsel Kurullar ve Dünya Sağlık Örgütü ile beraber çalışmanın ve süreci iyi bir şekilde yönetmenin semeresini görmüştür. Pandemi Ulusal Faaliyet Planı çalışmalarına zamanında başlanmış olması bugün ülkemizin pandemiden en az etkilenen ülkeler arasında yer almasını sağlamıştır. Hastalığın ülkemize sirayeti geciktirilmiş, hazırlıklar başlayıncaya kadar önemli bir süre kazanılmış, sosyal hayatımızın olumsuzluklardan mümkün olduğunca az etkilenmesi sağlanmıştır. Ülkemiz halen hastalıktan nispeten az etkilenen ülkeler kategorisindedir. Ukrayna hazırlıksız yakalandı. Bir haftada 70'in üzerinde insan öldü.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler