Doğum tarihi hastalıkların habercisi mi?

Doğum tarihinize göre hastalığınızı bilmek mümkün mü? ABD’li bilim adamlarına göre evet.ABD’de bulunan Columbia Üniversitesi’nin bilim insanları, kişinin doğduğu ay ile yakalanabileceği hastalık türlerine göre ortaya çıkan riskleri ortaya çıkardı. Ünivers

Doğum tarihi hastalıkların habercisi mi?

Doğum tarihinize göre hastalığınızı bilmek mümkün mü? ABD’li bilim adamlarına göre evet.

ABD’de bulunan Columbia Üniversitesi’nin bilim insanları, kişinin doğduğu ay ile yakalanabileceği hastalık türlerine göre ortaya çıkan riskleri ortaya çıkardı. Üniversitenin yaptığı araştırmaya göre her ayın kendine göre farklı bir hastalık potansiyeli var. Yaklaşık 1 milyon 700 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada ayınıza göre hastalığınızı tahmin etmek mümkün.

İŞTE AYLARA GÖRE HASTALIK RİSKLERİ

Temmuz, Ağustos ve Ekim ayında doğanlarda astım riski daha yüksek. Kasım ayında doğanları ise hiperaktivite bozukluğu riski bekliyor. Araştırmada ayrıca 9 yeni kalp hastalığı keşfedilirken, Mart ayında doğanlarda artriyal fibrilasyon riskinin çok yüksek olduğu ve Mart ile Haziran ayı arasında doğanların yaşam süresinin daha kısa olabileceği bildirildi. Mayıs’ta doğan kişilerde ise kronik hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğu edinilen bilgiler arasında.

Öte yandan uzmanlar, bu araştırma yüzünden insanların kendilerine hastalığa şartlamamasını aynı zamanda spor, diyet ve düzenli bir yaşam ile hastalık riskinin azaltılabileceğini söylüyor. Yapılan bu çok önemli araştırma Amerikan Tıbbi Bilgiler Derneği’nin Bilimsel Dergisi’nde yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Sağlık