Doğum hastanelerinde 'anne oteli'

 Yeni doğum yapan annelerin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Hastanelerin doğum servisi ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerine otel konforunda özel odalar yapılacak. Anne ve bebek tedavi süresince özel odada kalacak. Aileden özel oda için ek ücret alınma

Doğum hastanelerinde 'anne oteli'

 

Yeni doğum yapan annelerin imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. Hastanelerin doğum servisi ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerine otel konforunda özel odalar yapılacak. Anne ve bebek tedavi süresince özel odada kalacak. Aileden özel oda için ek ücret alınmayacak.
 
HASTANELERE YAZI GÖNDERİLDİ 
 
Sağlık Bakanlığı başlattığı çalışma kapsamında doğumu yaklaşan annelerin konaklamalarının sağlanması için doğum hastanelerine bir genelge gönderdi. Genelgede Bakanlık doğum yapacak kişinin hastanede misafir edilmesi, ayrıca yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yatan bebeğin iyileşme süresinin kısaltılması, anne bebek bağının geliştirilmesi ve bebeğin anne sütünden mahrum bırakılmaması için hastane içinde kalabilecekleri 'Anne Otelleri'nin yapılması kararını aldıkları belirtildi.
 
Hastane içinde yapılması planlanan anne otel odalarında gebelerin ve annelerin kaldıkları odalar ayrı ve tek kişilik olacak. Bunun yanı sıra oda içinde ihtiyaca uygun sayıda kıyafet dolabı, komodin, televizyon, buzdolabı, su ısıtıcısı bulunacak. Ayrıca burada kalan annelere günde 3 öğün yemek verilecek.
 
Öte yandan özel temizlik personeli her gün annenin odasını ve kıyafetlerini temizleyecek. Hastaneler her yıl aralık ayında anne oteli talep eden kişi sayısı ve anne oteli hizmeti verilen kişi sayısını Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İl Genel Sekreterliği'ne bildirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık