Doğanın Mucize Hediyesi : Yeşil Çay

Yeşil çay, hemen her gün sağlık ve yaşamla ilgili dergilerde, internet sitelerinde kendine yer buluyor. İster istemez şu sorular geliyor akla : Nedir bu yeşil çay ? Gerçekten anlatıldığı kadar faydalı mıdır ? Ne kadar çok tüketsek o kadar iyi midir ? Kans

Doğanın Mucize Hediyesi : Yeşil Çay

Yeşil çay, hemen her gün sağlık ve yaşamla ilgili dergilerde, internet sitelerinde kendine yer buluyor. İster istemez şu sorular geliyor akla : Nedir bu yeşil çay ? Gerçekten anlatıldığı kadar faydalı mıdır ? Ne kadar çok tüketsek o kadar iyi midir ? Kansere çare olmasından cilde faydalarına, antiaging etkisi yapmasından kilo kaybına bir çok faydası olduğu iddia ediliyor yeşil çayın. Yeşil çay bitkisi, aslında siyah çay bitkisinin daha erken hasat alınmış halidir, yani aslında siyah çaydan farklı bir bitki türü değildir. Sizin için bu mucize bitkinin bilimsel olarak kanıtlanmış faydalarını derledik, bir de üstüne yeşil çayla ilgili sıkça sorulan, merak edilen soruları araştırıp, cevaplar bulduk.

·         Sağlıklı miktarlarda kafein sağlayarak zinde kalmanızı sağlar. Yeşil çayda bulunan kafein tamamen doğaldır, ve asitli içeceklerde ya da hazır kahvede bulunan kafeinden daha sağlıklıdır.

·         Antibakteriyel etkiye sahiptir, hastalıklarla mücadele döneminde tavsiye edilir.

·         Vücuttaki şişliklere faydalıdır, yara iyileşmesini hızlandırır.

·         Gençlik iksiridir. İçerdiği antioksidanlarla hem cilt hem beyin yaşlanmasını geciktirir. Doğal antiaging ilacıdır.

·         Stresi azaltır, psikolojik dengeye ve ruh haline faydaları mevcuttur.

·         Bağışıklık sistemini güçlendirir.

·         Tansiyonu dengeleyici etkiye sahiptir.

·         Kalp krizi riskini azaltır, damar tıkanıklığını engelleyici özelliklere sahiptir.

·         Kötü kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir.

·         Kilo kaybına yardımcı olur.

·         Cildi güneş lekelerinden ve güneşin diğer zararlı etkilerinden korur.

·         Doğal cilt gençleştirme özelliği gösterir.

·         Hafızayı güçlendirir.

·         Böbreklere faydalıdır.

Peki bu yeşil mucize herkes tarafından kullanılabilir mi ? Kesinlikle evet demek doğru olmaz. Bilimsel çalışmalar sonucu varılan bir çıkarım olmasa da, içerdiği kafein sebebiyle yeşil çayın hamilelik aylarında günde iki bardaktan fazla tüketimi tavsiye edilmez. Emzirme döneminde tüketiminde sakınca yoktur. Yeşil çay tüketimi konusunda küçük bir uyarı, siyah çay kadar olmasa da yeşil çay diş lekelerinin oluşmasında rol oynayabilir. Bu sebeple, tüketimi sonrası dişlerin fırçalanmasında fayda vardır. Sağlıklı ve doğal günler dileriz.

Devamını Oku : www.antiaging.com.tr

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler