Diyet yapmadan zayıflayın

Hastalıkları beraberinde getiren fazla kilolardan basit yöntemlerle kurtulmak mümkün. Uzmanlar 'Yemeklerde biber sonrasında kahve tüketin. Kilolara veda edin' diyor.Soğuk kış günlerinde hareketsiz yaşam ve açılan iştah kiloların kapısını aralıyor. Uzmanla

Diyet yapmadan zayıflayın

Hastalıkları beraberinde getiren fazla kilolardan basit yöntemlerle kurtulmak mümkün. Uzmanlar 'Yemeklerde biber sonrasında kahve tüketin. Kilolara veda edin' diyor.

Soğuk kış günlerinde hareketsiz yaşam ve açılan iştah kiloların kapısını aralıyor. Uzmanlar diyet yapmadan kilo vermenin mümkün olduğunu belirtiyor. 

"Küçük ama etkili yöntemlerle diyetsiz zayıflayın" diyen uzmanların, önerileri şöyle...

Yemek sonrası kahve

Özellikle Türk kahvesi veya espresso çok faydalı olacak. Kahvenizi hazırlarken içine süt, şeker ve krema koymaktan kaçının. Sade için. Çünkü bu yöntem size yediğiniz yemeğin yüzde 10'unu harcatır...

Soğuk havayı sevin 

Soğuk havalar aslında bizim için büyük bir avantaj. Çünkü normal havalarda yaptığınız yürüyüşlerden size daha çok kalori harcatır. Bu kalori miktarı 20-30 arasında değişkenlik gösterir. Her gün en az yarım saat tempolu yürüyün. 

3 öğün yemek yiyin

Günde 2 öğün yemek yemek sizi aç bırakmaktan başka bir işe yaramaz. Uzmanlar öğünlerin gönül rahatlığıyla 3'e çıkarmanın daha mantıklı olduğunu söylüyor.

Yalnız dikkat edilmesi gereken bir şey var; tükettiğiniz ekmek tam buğday olmalı ve günde 2 dilimi geçmemelisiniz! 

Pul biber ve soğuk su tüketin

Çoğumuz sıcak suyun zayıflama açısından daha çok işe yarayacağını düşünse de aslında soğuk su metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Aynı şekilde pul biberde vücudu ısıtıp, durduğumuz yerden kalori harcamamız için bize sunulmuş nimetlerden biri. Yemeklerle tükettiğiniz 1 çay kaşığı pul biber aldığınız kalorinin yüzde 12- 20'sini harcamanızı sağlar. 

Üst üste kalori almayın

Genellikle yapılan hataların başında gelir ipin ucunu bırakmak. Gün içerisinde aşırı yüklü kalori aldıysanız, o gün başka yüksek kalorili bir gıda daha yemezsek vücut daha çabuk yediğimizi yakar. Ancak üst üste alınan kaloriler acımasızca kiloları beraberinde getirir.

İşlerinizi ayakta yapın

Özellikle yemek ve ütü yaparken bir süre sonra oturmayı tercih ederiz. Ancak uzmanlar ev işlerinin ayakta yapılmasının daha çok kalori yaktırdığını söylüyor. Bu işleri ayakta yaptığımız takdirde 50 kalori kendiliğinden yakılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık