Dişte sağlam çözüm implant

 Geleneksel  kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, işlevsel alternatif tedavi şekli olan implant, hastaların tercih ettiği tedavi yöntemi oldu.  Sağlık Bakanlığı’na bağlı diş hastanelerinin çok azında yapılan implant tedavisine Trabz

Dişte sağlam çözüm implant

 

Geleneksel  kaplama, köprü ve damak protezlerine göre çok daha güvenli, işlevsel alternatif tedavi şekli olan implant, hastaların tercih ettiği tedavi yöntemi oldu.  Sağlık Bakanlığı’na bağlı diş hastanelerinin çok azında yapılan implant tedavisine Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde  başlandı.

Eksik olan dişlerin işlev ve estetiğini tekrar sağlamak için çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökü, bir diğer adıyla diş kekleme  ( İMPLANT), Çene cerrahı  Dr.Dt. Mustafa Çankaya tarafından ilk kez bir hastada uygulandı. 

Operasyonu gerçekleştiren çene cerrahı  Çankaya, implantların kaybedilen dişlerin fonksiyon ve estetiğini sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen titanyum esaslı ürünler olduğunu ve diş eksikliklerinin çağdaş yaklaşımlar içerdiğini ifade etti.  Çankaya, güvenli ve kaliteli bir implant ortaya çıkarmak üzere dünya çapında, bin 800’lü yıllardan beri üzerinde çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, günümüzde uzmanları tarafından uygulanan implantların büyük bir başarı oranıyla uygulandığını da sözlerine ekledi. 

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi  Başhekimi Mustafa Başkan da konu ile ilgili yaptığı açıklamada kurum hastanesi olarak bu uygulamayı ilk kez yaptıklarını ve talep gelmesi halinde de Dr. Mustafa Çankaya ile birlikte bu hizmeti sürdüreceklerini  belirterek, “ Şu unutulmamalıdır ki; implant uygulamalarında fiyat biraz yüksektir. Ancak, kurumumuz piyasa şartlarına göre implant bedelini mümkün olduğunca en düşük seviyelerde tutarak bu hizmeti sürdürmeye çalışacaktır. Bunun yanında kurumumuz evde bakım hizmeti de vermektedir. Bu noktada  ihtiyacı olan hastalarımızın hastanemize telefonla ya da doğrudan başvurmaları  gerekiyor.  Ayrıca, Yenimahalle’de yapım aşamasında olan yeni hastane binamızın yapılmasında bazı gecikmelerin  yaşanması sebebiyle Trabzon’umuzun herhangi bir mahallesinde semt polikliniği açmayı planlamaktayız” Diye konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık