Dikkat!Öldürebilir

Pek çoğumuz çocuğumuz veya yakınımızdaki bir insan hafif soğuk algınlığı bile geçiriyor olsa hemen antibiyotik alıyoruz. Veya herhangi bir doktora gittiğimizde, eczeneye başvurduğumuzda ilk veridiği ilaç da antibiyotik olabiliyor. Oysa antibiyotik bilinçs

Dikkat!Öldürebilir
Pek çoğumuz çocuğumuz veya yakınımızdaki bir insan hafif soğuk algınlığı bile geçiriyor olsa hemen antibiyotik alıyoruz. Veya herhangi bir doktora gittiğimizde, eczeneye başvurduğumuzda ilk veridiği ilaç da antibiyotik olabiliyor. Oysa antibiyotik bilinçsiz ve gereksiz yere kullanıldığında faydasından daha fazla bir tahribata neden olabiliyor, hatta öldürebiliyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesinde, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Yardımcı "antibiyotiklerin abc"sini anlattı. Yardımcı'ya göre, yanlış kullanılan antibiyotkler hastayı ölüme bile götürebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık