Çocuk ebeveyni taklit ediyor

Yapılan bir araştırmada anne ve babaların evde boş vakitlerinde otomatik olarak çok televizyon açıyorsa çocukların da aynı davranışı öğrenme olasılığının çok yüksek olduğu belirtildi.Çocuklarda televizyon izleme alışkanlığı ile anne ve babasının televizyo

Çocuk ebeveyni taklit ediyor

Yapılan bir araştırmada anne ve babaların evde boş vakitlerinde otomatik olarak çok televizyon açıyorsa çocukların da aynı davranışı öğrenme olasılığının çok yüksek olduğu belirtildi.

Çocuklarda televizyon izleme alışkanlığı ile anne ve babasının televizyon başında kaç saat zaman geçirmesi arasında bir ilişki olduğu kaydedildi.  Pennsylvania Üniversitesi Annenberg Halk Politika Merkezi'nden Amy Bleakley "Çocukların televizyon zamanını tahmin etmek için ebeveynlerin televizyon zamanına bakmak yeterli. Eğer anne ve baba boş zamanında televizyonu otomatik olarak açıyorsa çocukların aynı şeyi öğrenme eğilimi çok yüksek" dedi.

Uzmanlar çocukların televizyon alışkanlıklarını diğer faktörlerden izole edilemeyeceğini söyledi. Özelliklle televizyon başında çok zaman geçirmek obezite ve buna bağlı birçok hastalığa yol açabiliyor. ABD'de resmi yetkililerinin önerisi günde ortalama çocukların televizyon izleme saatini iki saatle sınırlandırıyor.

629 ergen ve 5 veya daha küçük, 6-11 ve 12-17 yaş arası çocuklara sahip 1550 ebeveyn ile yapılan son araştırmada uzmanlar çocukların televizyon izleme alışkanlıklarına ebevenylerin etkisini inceledi. Araştırma sonunda bütün yaş grubunda anne ve babanın televizyon alışkanlığının çocuğun alışkanlığı ile bağlantılı olduğu çıktı. Araştırma Pediatrics dergisinde yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler