Cips ve Kola yasağı genişliyor

Sağlık Bakanlığı, 8 Mart Kadınlar Günü için bu yıl "kadın ve obezite" konusunu ana tema olarak seçti.Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, obezitenin kadınlarda erkeklere oranla 2 kat fazla

Cips ve Kola yasağı genişliyor

Sağlık Bakanlığı, 8 Mart Kadınlar Günü için bu yıl "kadın ve obezite" konusunu ana tema olarak seçti.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet Metabolik Hastalıklar Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, obezitenin kadınlarda erkeklere oranla 2 kat fazla görülen ciddi bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, “Obezite, kalp -damar hastalıkları, meme ve bağırsak kanserleri, En çok öldüren hastalık grupları olan KOAH ve diyabete sebep oluyor. Eğer kişi obez ise ve hareket etmiyorsa bu hastalıklara yakalanma ve buna bağlı erken ölümle karşılaşma riski çok yüksek” dedi.

Yardım, obezitenin çocukluk çağından itibaren ele alınması gerektiğini ifade ederek, okul kantinlerindeki “cips ve kola” yasağının kapsamının genişletileceğini bildirdi. Yardım, “Fazla şekerli, fazla tuzlu yiyecek ve içecekler de yasak kapsama girecek” diye konuştu. Yardım, gebelerin yüzde 70’inin egzersiz yapmadığını da belirtti. )

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler