Cilt bakımı neden önemlidir?

Cilt bakımı uygulamaları ile dış etkenlerin ve yaşlanmanın sebep olduğu etkilerden ve cilt problemlerinden korunmak mümkündür. Akne sonrası kalan izler, kırışıklıklar, kesik izleri, yanıklar, çil ve aynı zamanda diğer birçok cilt problemlerinden kurtulmak

Cilt bakımı neden önemlidir?

Cilt bakımı uygulamaları ile dış etkenlerin ve yaşlanmanın sebep olduğu etkilerden ve cilt problemlerinden korunmak mümkündür. Akne sonrası kalan izler, kırışıklıklar, kesik izleri, yanıklar, çil ve aynı zamanda diğer birçok cilt problemlerinden kurtulmak için cilt bakım uygulamaları sıkça kullanılmakta ve başarılı sonuçlar ortaya çıkarılmaktadır. Günlük hayatta cildimizi sürekli losyanlar, cilt bakım kremleri, kozmetik maskeler ve nemlendirici etkili maskeler ile korumaktayız ancak bazı cilt problemlerini ve dış etkenlerin sebep olduğu problemleri uyguladığımız bu bakım uygulamaları ile gidermek ne yazık ki mümkün olmamaktadır.

Bu nedenle profesyonel olarak hekimler tarafından uygulanan bazı cilt bakım tedavilerine ihtiyacımız vardır. Uygulanan cilt bakımı yada tedavilerinde fraksiyonel lazer, derma melan, cosmo melan, kimyasal peeling gibi uygulamalar sıkça kullanılmakta ve cildinize uygun olan uygulama doktorunuz tarafından belirlenmektedir. Cilt bakım uygulamaları düzenli periyotlarda uygulandığı taktirde  cildin gerekli bakım ihtiyacını karşılamış oluruz ve bu sayede dış etkenlere maruz kalan cilde savunma mekanizması sağlamış oluruz. Cilt bakım uygulamaları sayesinde cildimize genç bir görünüm kazandırmış olacağımız gibi aynı zamanda cildinizdeki yağ oranını da dengelemiş oluruz. Düzenli uygulamalar sayesinde ciltteki aşırı yağlanma yada aşırı kuruluk gibi problemlerinde önüne geçmiş oluruz.

Uygulamaya başlanılmadan önce, cildinize uygun olan cilt bakımı uygulamasının belirlenmesi gerekmektedir. Bu sebeple öncelikle hekiminiz tarafından cildinizin analizi yapılır ve kullanılması gereken uygulama yada uygulamalar tespit edilir. Böylece aynı zamanda cilt yapınızın ve cilt problemlerinizin belirlenmesi sağlanmış olur. Analizin ardından cildiniz cilt temizleyicileri ile derinlemesine temizlenerek cilt uygulamasına hazır hale getirilir. Yağlı, kuru, karma, normal ve olgun olmak üzere beş çeşit cilt tipi bulunmaktadır, ciltteki bu yapıların farkı, cildin yağ dengesindeki değişiklik ve oksijen alımının durumudur. Yağ oranı dengesi düzensiz ve fazla olan cilt tiplerinde özellikle yüzün T bölgesinde aşırı yağlanma görülmektedir, yine yağ oranı dengesi bozuk olup aşırı kuru ciltlerde ise derinin fazla kuru olmasından kaynaklanan kurumalar ve dökülmeler görülmektedir. Normal cilt yapısı ise yağlanma oranı dengeli ve oksijen alımı yeterli olduğu için parlak ve pürüzsüz bir görünümdedir. Cildinizin bakım ihtiyaçlarını karşılayarak, hem cildinizdeki problemlerden kurtulursunuz, hem de normal  bir cilt tipine sahip olarak rahatlığın ve mutluluğun keyfiyle yaşarsınız. Ciltvebakimi.net'te cildinize uygun cilt bakımları hakkında detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz gibi, aynı zamanda cilt tipleri, cilt bakımı, cilt maskesi, cilt güzelliği, cilt bakımı uygulamaları ve cilt bakımı uygulamaları yaptıran kişilerin yorumlarını inceleyebilirsiniz. Ciltvebakimi.net sağlıklı güzelliğin ipuçlarını sizlerle paylaşmaya devam ediyor. Bizi takip etmeye devam edin.

Detaylı Bilgi : http://www.ciltvebakimi.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler