Cildin güzelleşmesi için bunu yapın

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, yıllar önce keşfedilen gülsuyunun cilt için oldukça faydalı olduğunu belirtti. Güzel kokusundan da faydalanılarak ihtiyaç halinde parfüm değeri verilen gülsuyunun, aynı zamanda cilt bakımında da kullanıldığını ifade

Cildin güzelleşmesi için bunu yapın
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, yıllar önce keşfedilen gülsuyunun cilt için oldukça faydalı olduğunu belirtti.
 
Güzel kokusundan da faydalanılarak ihtiyaç halinde parfüm değeri verilen gülsuyunun, aynı zamanda cilt bakımında da kullanıldığını ifade eden Dr. Ata Nejat Ertek, “Cildi nemlendirme ve temizleme özelliğine sahip gülsuyunu, buzdolabında saklayıp soğuk soğuk uygularsanız, aynı zamanda yüzünüzün kan dolaşımını da hızlandırmış olursunuz. Böylece gülsuyu ile nemlenen yüzünüz, doğal canlı görünümüne de kavuşur. Özellikle makyaj temizlemek için faydalanabilirsiniz. Gülsuyunda dikkat edeceğiniz en önemli husus yüzde 100 doğal olmasıdır. Gülsuyu her cilt için uygundur. Yağlı cildin nem dengesini sağlar, kuru cildi nemlendirir, akne ve sivilcelerle savaşır. Gülsuyunun cilde diğer bazı faydaları ise şunlardır; ciltteki kızarıklık ve şişkinliği alır, tıkanmış gözenekleri açar, cilde ışıltı-enerji verir, sivilceleri kurutur, cilt kuruluğunu önler gibi. Yağlı cilt görünümünü ortadan kaldırmak için haftada 2 kere Gül suyunu pudra ile karıştırarak maske hazırlayıp yüzünüze uygulayın. Bu maskeyi yine gülsuyu ile temizleyin. Sivilceli ciltler için ise sabah saatlerinde de bir pamuk yardımı ile sivilceli bölgelerinize gül suyunu sürün. Bu işlem sivilceleri kurutacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler