Cildi güzelleştiren 10 yiyecek

Cildinizi yenileyen ve bakım adı altında yüzlerce lira ödeyerek aldığınız ürünleri artık bir kenara bırakın ve işe yaramaz bu ürünlerin yerine doğal yolları deneyin.Ağızdan aldığımız pek çok sebze ve meyve cildimizi yeniler; taze, aknelerden arınmış, canl

Cildi güzelleştiren 10 yiyecek

Cildinizi yenileyen ve bakım adı altında yüzlerce lira ödeyerek aldığınız ürünleri artık bir kenara bırakın ve işe yaramaz bu ürünlerin yerine doğal yolları deneyin.

Ağızdan aldığımız pek çok sebze ve meyve cildimizi yeniler; taze, aknelerden arınmış, canlı, ışıltılı bir görünüme kavuşmalarını sağlar.

Gelin bunlara bir göz atalım :

Kendir , kenevir, ayçiçeği, kabak, keten tohumları :

Cildiniz için çok önemli tohumlar.. Bunlar derideki kırışıklık ve aknelerle savaşan en önemli besinlerden . Kabak ve ayçiçeği selenyum, E vitamini, magnezyum ve protein açısından çok zengin . Selenyum ve proteinler kırışıklıkları silerken E vitamini deriyi nemli tutar besler; magnezyum stresi alır. Bu tohumları salata, yoğurt yerken üzerlerine serperek lezzet artırıcı olarak tüketebilmek; kek ve çöreklerde kullanmak mümkün .

Kırmızı biber : 

Sadece 30 kalori ihtiva eden, içinde günlük c vitamini ihtiyacının tamamını karşılayabilecek kadar c vitamini bulunan, çiğ ya da pişmiş olarak alabileceğiniz bu sebze aynı zamanda vitamin B6 kaynağı. İçindeki karoten cildinize giden kan miktarını artırıyor ve kırışıklıkları yok ediyor, cildinizi parlak bir hale getirirken aynı zamanda da akneyle savaşıyor.

Bitter çikolata:

İçindeki flavonoidler ve antioksidan maddelerle cildinizin dostu ve güneş hasarına karşı koruyucu. Ayrıca kakao, atar damarları genişleterek cildinize giden kan miktarını artırıyor ve cildiniz daha sağlıklı hale geliyor.

Somon :

Endişe, stres ve depresyonla savaşan bir mucize yiyecek. İçinde bol miktarda bulunan  vitamin D, beyin, kalp, kemik sağlığı için önemli ve bizi kolon kanserinden koruyor. Somon içindeki zengin omega-3 yağ asitleri, vücuttaki enflamasyonla, cilt kırışıklıkları ve aknelerle  savaşan önemli bir yapıtaşı; ayrıca deriyi içeriden dışarıya nemlendiren güçlendiren, sağlıklı hale getiren güçlü bir nemlendirici etkiye sahip. Bunun yanı sıra somon, saçlı deriyi hidrate ediyor yani su tutmasını sağlıyor, kırılmaları önlüyor; yani sağlıklı saçlar için önemli bir besin desteği .

Hindistan cevizi yağı :

Doymuş yağ asidi deposu, antibakteriel ve antiviral özellikler taşıyan enfeksiyon, akne ve virüslerle savaşan bir besin maddesi .İçinde buluna esansiyel yağ esitleri ve vitamin E sayesinde deriyi nemli , yumuşak,ve kırışıklıklardan arınmış bir hale getiriyor.Vücuda nemlendirici krem gibi uygulanan çiğ  Hindistan cevizi yağı  tiroid bezi için de faydalı .

Yeşil çay:

Sıcak tüketildiğinde ortama salınan anti oksidan özellikteki kateşinler sayesinde kanseri önlemekte ve anti enflamatuar etkileri görülmekte. Aynı zamanda tansiyonu düşürücü, gevşetici ve stresi önleyici etkisi de mevcut.

Ispanak:

Mutlaka günlük alınması gereken bir besin. Demir, folat, klorofil, E vitamini, magnezyum,A vitamini, sebze proteini,  ve Vitamin C içeren müthiş bir besin, içinde adeta yok, yok. Antioksidanlardan zengin olan bu besin, deri problemleriyle savaşırken  içindeki A,C,E,vitaminleriyle cildinizi adeta içten dışa temizler.

Kereviz :

İçindeki K vitamini sayesinde kan basıncını düşürürü ve kan dolaşımını daha sağlıklı kılar. Stresle savaşan bu bitki, akne oluşumunu, migren ve hatta kanser oluşumunu azaltabiliyor.İçindeki sodyum, potasyum ve su , deriyi nemli tutar ve kurumasını engeller, hidrasyon sağlar, kırışıklık oluşumunu önler. Çok düşük kalorili, sağlıklı ama pek de sevilerek tüketilmeyen,  sofralarımızda pek yer etmeyen bu mucize sebzeye gereken önemi vermemizin zamanı gelmedi mi?

Papaya:

Tropikal bir meyve olan papayanın 100 gramında sadece 39 kalori var ve 0 kolesterollü.. Düşük fruktoz şekeri ihtiva ediyor ve sindirim için mükemmel. Papaya içeriğinde C vitamini, E vitamini  beta karoten gibi pek çok  antioksidan bulunan bir besin, hem cildi güneş ışınlarının zararlarından koruyor hem de anti enflamatuar özellikleriyle akne oluşumunu engelliyor.

Havuç:

Sadece gözler için değil cildiniz için de önemli! İçeriğindeki A vitamini, cildin dış katmanlarında aşırı hücre oluşumunu ve birikimini engeller. Bu ölü hücrelerin temizlenmesi ve azaltılması  sebum, akne oluşumunu ve citteki porların kapanmasını önler. A vitamini cilt kanserini önlüyor, yani doğal anti kansorejen...Her gün 1 havuç yemek hem çok sağlıklı bir atıştırmalık hem de cildiniz içim mükemmel bir seçim olacak .
 
Tabii ki unutulmaması gereken en önemli konu, bu sağlıklı besin maddelerini tüketirken, sağlıksız, bizi hasta eden  ve kansere yol açan, çocuklarımızı obez yapan; çok fazla kalori, şeker, trans yağ  içeren her türlü şekerleme, çörek, pasta, şekerli /kolalı içecek ve hamburger türü  atıştırmalık “fast food” dediğimiz gıdalardan uzak durmamız, evimize sokmamamız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler