Bu yiyecekler kanserden korumuyor!

DNA'nın ikili sarmal yapısını, Francis Crick'le bularak Nobel Ödülü alan ABD'li bilim insanı James Watson, kansere karşı koruyucu özellikleri olduğu söylenen gıda ve gıda takviyelerinin bu özelliği taşımadıklarını aksine hastalığa neden olabileceklerini a

Bu yiyecekler kanserden korumuyor!

DNA'nın ikili sarmal yapısını, Francis Crick'le bularak Nobel Ödülü alan ABD'li bilim insanı James Watson, kansere karşı koruyucu özellikleri olduğu söylenen gıda ve gıda takviyelerinin bu özelliği taşımadıklarını aksine hastalığa neden olabileceklerini açıkladı.

ABD'nin New York kentindeki Cold Spring Harbor Laboratuvarı'nda yaptığı araştırmaların sonucunu açılayan Watson, brokoli, yaban mersini gibi gıdaların ve vitamin haplarının yararından çok zararları olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
 
"Süper gıda" olarak nitelendirilen bu gıdaların "serbest radikal" denen oksijen moleküllerini yok ederek kanserle mücadele ettiklerine inanılıyor. Ancak, 84 yaşındaki Watson bu serbest radikallerin kanserin engellenmesinde ve tedavisinde etken olduğunu düşünüyor.
 
Radikallerin kanser ilacı ve radyoterapinin etki etmesinde önemli rol oynadığını, yokluklarının zararlı olacağını savunan Watson, "Antioksidanlar önlediklerinden çok kansere neden olmuş olabilirler" dedi.
 
Watson, A, C, E Vitaminlerinin de aralarında olduğu antioksidanların yaşama uzatma ya da mide kanserini engellemede kaydadeğer etkisi olmadığını saptayan araştırmaları anımsattı ve "Yaban mersinlerinin tadı çok güzel ama kanseri önledikleri doğru değil" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık