Bu sorun terörden daha beter!

Beslenme sorununa dikkat çeken Opr. Dr. Muhammet Erkan Trabzon’da gıda denetimi yapılmadığını öne sürdü.Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin beslenme olduğunu belirten Opr. Dr. Muhammet Erkan “Denetim eksikliği olan gıdalar insanlar için gizli bir

Bu sorun terörden daha beter!

Beslenme sorununa dikkat çeken Opr. Dr. Muhammet Erkan Trabzon’da gıda denetimi yapılmadığını öne sürdü.

Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin beslenme olduğunu belirten Opr. Dr. Muhammet Erkan “Denetim eksikliği olan gıdalar insanlar için gizli bir teröre dönüşmüş, hayati tehlike arz etmektedir. Bu konu ülkemizin geleceğini terörden daha fazla tehdit etmektedir. Çocuklarımızın geleceğinden endişe etmekteyiz. Trabzon’da gıda denetimi yapılmıyor. Bunun bedelini çok ağır ödüyoruz” dedi.

İşte Erkan’ın açıklamaları:

"Çocuklar medyadan yapılan reklamlar sayesinde işlenmiş, çok şekerli, tuzlu ve bir sürü katkı maddeleriyle doldurulmuş gıdaları tüketmeye teşvik edilmektedir. Okul kantinlerimizde bile birçok sağlıksız gıdalar satılmaktadır. Halkımız tüketilen gıdalar konusunda, gıda güvenliği konusunda yeterli bilgiye sahip değildir. Aileler çaresizlik içindedir. Ne yapacaklarını bilmemektedir. Türkiye’de birçok insan- bunların arasında ülkeyi yönetenlerde vardır. Konunun önemine vakıf değillerdir. Birkaç soru sormak isterim; Bu gün Türkiye’de gıda denetimini kim yapıyor? Hangi uzmanlar yapıyor? Nasıl yapıyorlar? Halkımız gıda güvenliğine kadar duyarlı? Trabzon’da gıda denetimi yapılıyor mu? Gıda denetiminde nelere dikkat ediliyor? Uygunsuz gıda üreten işlemelere hangi yaptırımlar uygulanıyor?

ÇOCUKLARIMIZ BÜYÜK TEHDİT ALTINDA

Fast food beslenme özellikle çocuklarda aşırı şişmanlamaya ve şeker hastalığına neden olmaktadır.. Ayak üstü beslenme (fast food) veya abur-cubur beslenme alışkanlığı çocuk ve gençler arasında yaygın olarak görülmektedir. Fast-food endüstrisinde özellikle çocuklar ve gençler hedef alınmıştır. Türkiye’de her beş çocuk ve gençten biri obezite problemi yaşıyor. Obezite yaşamı tehdit eden bir sağlık sorunudur.

Çocuklarımız küçük yaştan itibaren bu konuda eğitilmelidir. Bu konular ilkokuldan başlayarak eğitimin her kademesinde eğitim ve öğretim planı içine alınmalıdır. Bu nedenle okullarımızda uygun sınıflara “dengeli ve yeterli beslenme dersi” konması gerekmektedir. Öncelikle okullarda öğrencilere işlenmiş gıda ve içeceklerin tehlikeleri öğretilmelidir. Ülkemizde sağlığa zararlı olan sigara ve alkollü içkilere nasıl yüksek vergiler koyuluyorsa; aşırı şekerli ve kolalı içkilere ve fast food gıdalara da yüksek vergiler konulması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık