Bu hastanede neler oluyor?

Şırnak Devlet Hastanesi çalışanları, bir doktor ile onun yanında çalışan sekreterinin darp edildiği gerekçesiyle 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı.Rapor almak için Şırnak Devlet Hastanesi'ne başvuran lise öğrencisi Ö.K, Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. A.G'nin

Bu hastanede neler oluyor?

Şırnak Devlet Hastanesi çalışanları, bir doktor ile onun yanında çalışan sekreterinin darp edildiği gerekçesiyle 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Rapor almak için Şırnak Devlet Hastanesi'ne başvuran lise öğrencisi Ö.K, Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. A.G'nin kendisine tacizde bulunduğunu iddia etti. Taciz iddiasını ailesine anlatan Ö.K, ailesi ile Şırnak Devlet Hastanesi'nde Dr. A.G'yi ve yanında çalışan sekreteri darp etti.
 
Dr. A.G darp edildiği için 2 günlük rapor aldı. Olay üzerine Şırnak Devlet Hastanesi önünde toplanan bir grup sağlık çalışanı açıklama yaptı. Sağlık Sen Şırnak Şube Başkanı Hakan Usal, dün öğle saatlerinde Dr. A.G'nin ve yanında çalışan sekreterinin odasında saldırıya uğrayarak darp edildiğini ve odanın talan edildiğini savundu.
 
''Aynı doktor 2 gün önce büyük üniversitelerde eğitim araştırmalarda gerçekleştirilebilecek başarılı operasyonlara imza atmış ve 2 çocuğumuzun hayata bağlanmasına vesile olmuştur. Üstün hizmetlerinden dolayı plaketle ödüllendirilmiş ve bütün hastaların teveccühünü kazanmış bir doktorumuzdur'' diyen Usal, hekim arkadaşlarının hem darp edildiğini hem de iftiraya uğradığını belirtti.
 
Usal, darp olayını kınadıklarını aktararak, ''Türkiye'de halkın sağlık hizmetlerinde memnuniyetinin üst seviyelere çıktığı bir dönemde, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez. Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans. Bu nedenle olayı kınamak için acil dışında 2 gün sürecek iş bırakma eylemi başlattık'' dedi.
 
Şırnak Devlet Hastanesi'ne gelen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fikret İnal da bütün hekimlerin özverili çalıştıklarını, çalışanların şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu anlatarak, ''İş bırakma eylemi konusunda, hekim arkadaşlar kendi kararlarını almışlardır. Umarız ne ilimizde ne de Türkiye genelinde sağlık çalışanları bir daha şiddete maruz kalmaz ve bu olay da son olur'' diye konuştu.
 
Öte yandan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık