Bu hastalıktan yılda 250 bin kişi ölüyor

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, astım tedavisinin amacının, hastalığı kontrol altına almak ve iyilik halinin devamını sağlamak olduğunu bildirdi.Hamzaoğlu, Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, astımın, astım bronş denilen

Bu hastalıktan yılda 250 bin kişi ölüyor

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, astım tedavisinin amacının, hastalığı kontrol altına almak ve iyilik halinin devamını sağlamak olduğunu bildirdi.

Hamzaoğlu, Dünya Astım Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, astımın, astım bronş denilen akciğer içi hava yollarının müzmin iltihabi hastalığı olduğunu belirterek, iltihabın alerjiye veya sık geçirilen enfeksiyonlara bağlı gelişebildiğini vurguladı.

Astımın, dünyada her etnik ve yaş grubundan, farklı sosyoekonomik yapıda 300 milyon insanı etkilediğine işaret eden Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde yaklaşık her 12-13 erişkinden biri ve 7-8 çocuktan biri astım hastasıdır. Görülme sıklığı yaşam ve çevre koşullarının değişmesine bağlı olarak artmaktadır. Dünyada astımdan yıllık ölümlerin 250 bin kişi olduğu tahmin edilmektedir. Astım tedavisinin amacı, hastalığı kontrol altına almak ve iyilik halinin devamını sağlamaktır. Dünyada ve ülkemizde bu hastalığın tedavisi ile ilgili gereken her türlü ilaç bulunmaktadır. Uygun ilaç tedavisi ve astım hastalarının eğitimi ile hastalık kontrol altına alınabilir ve astımlılar yaşamlarına hastalık nedeni ile kısıtlanmadan devam edebilirler."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık