Bu hastalığa dikkat!

Astımın, dünyada her etnik ve yaş grubundan 300 milyon insanı etkilediği belirtildi. Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, 6 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Özşahin, astım belirtilerinin kişiden kişiye ve aynı kişi de zama

Bu hastalığa dikkat!
Astımın, dünyada her etnik ve yaş grubundan 300 milyon insanı etkilediği belirtildi.
 
Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, 6 Mayıs Dünya Astım Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Özşahin, astım belirtilerinin kişiden kişiye ve aynı kişi de zamanla değişebileceğini belirterek, "Güncel verilere göre, ülkemizde üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına başvuran astımlılarda dahi tam kontrol oranı yüzde 22 bulunmuştur. Halen dört astımlıdan biri yılda bir kez astım krizi nedeniyle acil servise başvurmaktadır. Astım kontrolünü güçleştiren etkenler arasında ilaçların doğru ve düzenli kullanılmaması dışında, sigara dumanı gibi tetikleyicilere maruz kalmak ve obezite sayılabilir" dedi.
 
Ülkemizde astımlı hastaların çoğunun sigara içmekte olduğu ve yüzde 30-40’nın obez olduğunun bildirildiğini anlatan Özşahin, şöyle konuştu: "Sigarayı bırakma ve obez hastaların kilo vermesinin astımın kontrolünü kolaylaştırdığı gösterilmiştir. Erişkinlerde işgücü, çocuklarda okul devamlılığında azalmaya neden olan bu hastalık için başta hastalar olmak üzere hasta yakınları, sağlık personeli ve eczacıların bilgilendirmesi önem kazanmaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık